20:47 10.022016

На Закарпатті відкриють два паромні КПП. ФОТО,ВІДЕО

Економіка 3743

Сьогодні, 10 лютого, у приміщенні управління ДФС в Закарпатській області керівництво цього відомства дало прес-конференцію для представників засобів масової інформації, у якій розповіло про підсумки роботи структури за минулий рік.1

Олександр Петріченко розповів, що протягом минулого року до місцевого бюджету надійшов 1 мільярд 748 мільйонів гривень податків та зборів, які адмініструє ДФС. Податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки надійшло близько 8 мільйонів гривень у місцевий бюджет. Присутні почули й про зміни в податку на нерухомість. Тепер власникам квартир, площі яких 300 і більше кв. м. та будинків 500 кв.м., сума на рік збільшується на 25 тисяч гривень на рік.

Начальник митниці ДФС Володимир Колесніков повідомив, що його відомство протягом 2015 року перерахувало до державного бюджету 2 мільярди 713 мільйонів гривень. Крім наведених цифр та фактів очільник митниці розповів, що на Закарпатті відкриють нові пункти пропуску на кордоні: з Угорщиною, Словаччиною та Польщею. Відкриють і два паромні КПП.

На пункті Ужгород-Верхнє Нємецке буде функціонувати сучасний термінал. У нашу область надіслали два сканери, за допомогою яких виявлятимуть на кордоні в фургонах «приховані від митного контролю сигарети. Упродовж 10 років згідно Угоди з ЄС планують скасувати ввізне мито на автомобілі, щороку зменшуючи на 1%. Однак у нашу державу ввозитимуть авто не старше 5 років. Стане легше завозити у країну електромобілі. Щодо імпортних товарів, то ціни на них не знижуватимуться суттєво, однак їх побільшає.

Відтак виступаючі відповіли на численні запитання журналістів.

Іван ЛАДЖУН

Відео: Дмитро Мись

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах