30826
16:17 26.062025

Бренд Monbar прагне навчити українців пити правильний сидр

Економіка 1524

А ви знаєте, що роками пили неправильний сидр? З різким смаком і неприємним запахом? Все тому, що на ринку зараз дуже багато синтетичних аналогів, а також нормандського сидру, виготовленого «брудним» методом з напівгнилих яблук. Ринок заполонили напої, які не мають нічого спільного зі справжнім смаком легкого яблучного сидру. «Досить!» — вирішили троє небайдужих підприємців і почали власний шлях. Хоча насправді він почався кілька століть тому — в Середнянському замку на Закарпатті.

Як історична легенда допомогла відродити справжній сидр

Українці вміють робити сидр. Понад те — багато років тому він входив до трійки найбільш популярних напоїв: разом з вином та пивом. Відродити історичний рецепт та запустити напій у масове виробництво вирішили Яна Матвійчук, Андрій Мелеш та Федір Андрейцов. Їхня спільна праця дала життя бренду Monbar.

Засновники сидру Монбар

«Назва Monbar – це не просто красиве слово. Це данина пам’яті Андре де Монбару, одному із засновників Ордену Тамплієрів. Існує легенда, що саме тамплієри, володіючи Середнянським замком на Закарпатті, виробляли сидр за рецептом, який сьогодні ми називаємо австрійським сільським», — розповідає Яна Матвійчук.

За її словами, сидр Monbar — це традиція, що єднає Україну з її багатим європейським минулим. Логотип бренду – вершник зі щитом і мечем – також символізує цей історичний зв’язок.

Чесний рецепт: яблука. бродіння. любов

Головна відмінність Monbar — у філософії виробництва, заснованій на австрійській сільській традиції. Засновники бренду поділились трьома базовим складниками:

  • Виключно свіжі, ретельно відібрані та помиті яблука з українського саду: без жодних компромісів.
  • 100% натуральність. До Monbar не додають цукор, спирт, барвники чи будь-яку «хімію». Це абсолютно чистий продукт, виготовлений виключно з фруктового соку.
  • Природне бродіння. Свіжовіджатий сік природним шляхом бродить кілька днів у чанах в повністю контрольованих умовах сучасного виробництва.

Результат цього підходу – лагідний, фруктовий сидр з приємними бульбашками, без різкості та терпкості. Люди, які вже встигли його скуштувати, діляться: це витончений, легкий та освіжаючий напій, більше схожий на вишуканий газований напій чи на легке шампанське.

Чани для бродіння на заводі Монбар в Ужгороді

Яна Матвійчук підкреслює: для виробництва Monbar використовують українські яблука з садів фермерського господарства «Коник» на Закарпатті. Це понад 720 тисяч дерев на 150 гектарах. Власні сховища дозволяють зберігати свіжість фруктів до 12 місяців без втрати властивостей.

Виробництво здійснюється на сучасному австрійському та бельгійському обладнанні, що забезпечує стабільну крафтову якість. Наприкінці бродіння застосовується так звана «лагідна пастеризація» при невисоких температурах, яка знищує потенційно шкідливі бактерії, але зберігає максимум вітамінних властивостей свіжих фруктів.

Monbar: свідомий вибір для поціновувачів справжнього

Тож мова йде не просто про появу нових пляшок на полицях магазинів. За словами засновників бренду, Monbar — це свідомий виклик індустріальним «псевдосидрам» та демонстрація потенціалу українського агробізнесу. А ще це історія про відродження забутих традицій сидроробства на українській землі.

Скуштувати справжній сидр Monbar вже можна, зробивши замовлення на офіційному сайті або придбавши напій в супермаркетах «Сільпо». На вибір — шість смаків: від традиційних яблучних до оригінальних поєднань з бузиною, черешнею, грушею чи абрикосом. А при замовленні ящика на 6 або 12 пляшок на сайті обіцяють приємний бонус: знижку 10% та безкоштовну доставку.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах