28977
14:10 30.052024

НБУ випустив монету, присвячену Державній спеціальній службі транспорту

Економіка 1839

Під час урочистої презентації монети в Національному банку України представник закарпатської 711 бригади охорони (м. Чоп) майор Володимир Луговський, командир штурмової роти у 2022-2023 роках, яка приймала активну участь у бойових діях на Бахмутському напрямку, виступив від імені штурмових підрозділів усіх частин Держспецтрасслужби:

«Для мене велика честь представляти всі підрозділи, всіх тих Героїв, які з честю боронять Україну». – відзначив Володимир. «Я вдячний Національному Банку України за цю монету, за визнання нашої справи. Але особисто я ніколи не зможу використовувати її в обігу, вона завжди залишиться пам’ятним сувеніром, як вічна згадка про тих, хто воював та загинув, захищаючи Батьківщину»

«Ми присвячуємо військовослужбовцям Державної спеціальної служби транспорту нову обігову пам’ятну монету. Щодня вона перебуватиме в обігу і потраплятиме до рук мільйонів українців. Вважаємо за честь саме так, у обіговій пам’ятній монеті, висловити подяку та повагу до військовослужбовців, які стоять на сторожі національної безпеки, очищають території від вибухонебезпечних предметів, захищають та відновлюють українську транспортну інфраструктуру» – наголосив заступник Голови Національного банку Олексій Шабан.

Як і всі інші обігові монети України, пам’ятна монета “Державна спеціальна служба транспорту” є законним платіжним засобом на всій території країни. Її номінал становить 10 гривень, тираж – 10 мільйонів штук.

З 30 травня 2024 року монету можна буде придбати на офіційній сторінці НБУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах