28958
15:48 24.052024

В Ужгороді відкрився офіс для підтримки бізнесу «Зроблено в Україні»

Економіка 1322

24 травня на базі Ужгородської філії Закарпатського обласного центру зайнятості за адресою м. Ужгород, вул. Новака, 45 запрацював регіональний офіс «Зроблено в Україні». Тут підприємці зможуть отримати інформацію про урядові програми підтримки українських виробників та умови участі в них.

Фахівці офісу надаватимуть практичну допомогу з написання бізнес-планів, оформлення та подачі документів на гранти та інші державні програми підтримки бізнесу у межах політики “Зроблено в Україні”, а саме:

мікрогрант на створення або розвиток власного бізнесу;

грант для ветеранів/ветеранок та членів їх сімей на організацію власної справи;

грант на розвиток переробних підприємств, модернізацію виробництва;

грант для створення або розвитку садівництва, ягідівництва та виноградарства;

грант для створення або розвитку тепличного господарства;

програма пільгового кредитування «Доступні кредити 5-7-9»;

програма компенсації коштів за купівлю української сільськогосподарської техніки;

іпотечна програма єОселя;

програму “Шкільний автобус”.

Також надаватимуться консультації щодо послуг, які пропонує служба зайнятості для малого і мікробізнесу, зокрема – надання ваучерів на навчання, компенсації за працевлаштування безробітних, внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, за облаштування робочих місць для працівників з інвалідністю тощо.

Участь у відкритті взяли народні депутати України Дмитро Кисилевський та Михайло Лаба, Заступниця бізнес-омбудсмена Тетяна Коротка, заступник голови обласної військової адміністрації Василь Іванчо, керівники структурних підрозділів ОВА, представники бізнесу області.

Офіси «Зроблено в Україні» – лише невелика складова політики Уряду з підтримки українських виробників. Зокрема пріоритет Уряду у цьому році – на стимулювання виробництва, залучення інвестицій у реальний сектор та збільшення обсягів несировинного експорту, – зазначили виступаючі на відкритті.

Мета платформи “Зроблено в Україні” — розвиток вітчизняного виробництва та підтримка українського бізнесу для посилення економічної самодостатності України.

Купувати українське означає давати роботу людям і підтримувати нашу економіку.

Нагадуємо: офіси “Зроблено в Україні” для малого і мікробізнесу — частина національної платформи “Зроблено в Україні”, ініційованої Президентом Володимиром Зеленським. Політика реалізується Міністерством економіки України.

Закарпатський обласний центр зайнятості

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах