Зміни цін на продукти харчування на споживчому ринку області
На споживчому ринку області за січень–квітень 2024 року продукти харчування та безалкогольні напої подорожчали на 1,1%, при 1,0% – по країні. Маргарин подорожчав на 11,9%, шоколад – на 9,4%, яловичина – на 7,1%, риба та продукти з риби – на 6,6%, масло – на 4,7%, сир і м’який сир (творог) – на 2,9%, кисломолочна продукція – на 2,6%. Водночас, спостерігалось і зменшення цін на 45,1% на яйця, крупи гречані – на 22,3%, пластівці вівсяні – на 12,8%, цукор – на 8,2%.
Ціни на фрукти в середньому зросли на 7,8%, у тому числі на виноград – на 47,0%, ківі – на 36,4%, ягоди (свіжі, охолоджені, заморожені) – на 22,3%, яблука – на 17,1%, банани – на 7,5%. Водночас, ціни на цитрусові знизились на 13,2%.
На овочі ціни підвищились загалом на 17,7%. Буряк зріс у ціні на 47,4%, картопля – на 47,1%, перець солодкий – на 46,6%, капуста білокачанна – на 15,5%, цибуля ріпчаста – на 12,7%, огірки – на 8,5%.
Безалкогольні напої зросли в ціні на 0,7%, у тому числі фруктові та овочеві соки – на 1,4%, чай – на 1,3%, інформує Головне управлiння статистики у Закарпатськiй областi.
Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися