28406
14:18 30.112023

На виплату разової грошової допомоги до Дня Незалежності України на Закарпатті спрямовано понад 15,6 млн гривень

Економіка 2227

На Закарпатті завершують виплату разової грошової допомоги до Дня Незалежності України, передбаченої постановою Уряду «Деякі питання соціального захисту ветеранів війни та жертв нацистських переслідувань» №754 від 21 липня 2023 р. Її отримувачі – ветерани війни, учасники з інвалідністю внаслідок війни, учасники бойових дій, члени сімей загиблих захисників і захисниць України, громадяни, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною і брали безпосередню участь у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, жертви нацистських переслідувань та деякі інші категорії осіб.

Станом на кінець листопада кошти в сумі від 450 до 3100 гривень (у залежності від приналежності категорії, перелік яких визначено постановою №754) отримали 12 774 особи. Загальна сума виплат – 15 650,5 тис. гривень. Зокрема:

Грошову допомогу до Дня Незалежності отримали 6483 пенсіонери (серед яких – 3878 «цивільних» пенсіонерів та 2605 пенсіонерів силових структур), які перебувають на обліку в Головному управлінні Пенсійного фону України в Закарпатській області. Кошти їм нарахували автоматично, виплату проведено разом із пенсією загальною сумою. На разову виплату особам, які є пенсіонерами, спрямовано понад 9166,6 тис. гривень.

Друга група одержувачів – це військовослужбовці, поліцейські, особи начальницького і рядового складу органів внутрішніх справ, служби судової охорони тощо (інформація щодо осіб цієї групи міститься у п. 3 Постанови №754), які не є пенсіонерами. Їм виплата проводиться на підставі інформації, яку до ПФУ надають роботодавці – військові частини, регіональні представники силових міністерств і відомств. Станом на 28 листопада 41 заявку на виплату щодо 6008 осіб подали 34 установи та військові частини. Загальна сума виплат – 6208,0 тис. гривень. Виплата зазначеній категорії здійснюється централізовано разом із грошовим забезпеченням.

Звертаємо увагу, що подавати інформацію про осіб, які відносяться до другої категорії отримувачів разової виплати, їхні роботодавці можуть до 10 грудня. Відповідне рішення міститься у постанові КМУ № 1238 від 24.11.2023.

Третя група отримувачів – особи з відповідним статусом, які не перебувають на обліку в органах ПФУ як отримувачі пенсії і які не знаходяться на службі в силових міністерствах та відомствах, військових частинах. Громадяни цієї категорії для отримання виплати повинні були особисто звертатися до сервісних центрів Головного управління і подати відповідну заяву. Цим правом скористалися 283 особи. Загальна сума виплат – 275,6 тис. гривень.

Про це повідомляє Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах