28185
11:36 19.092023

Завдяки міжнародній співпраці закарпатські митники задокументували 58 справ про правопорушення на суму понад 35 млн грн

Економіка 2253

Підтвердження фактів зменшення розміру митних платежів при імпорті автомобілів та інших дороговартістних товарів стає можливим завдяки добре налагодженій міжнародній співпраці Закарпатської митниці з митними органами іноземних держав. У результаті – документовано майже три десятки справ про митні правопорушення, які передбачають не лише значні штрафні санкції, а й конфіскацію предметів правопорушення.

Як поінформували в управлінні боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил Закарпатської митниці, за 8 місяців 2023 року на адресу митних органів іноземних держав направлено 58 запитів щодо підтвердження можливих фактів митних порушень.

На підставі відповідей, отриманих від митних органів іноземних держав, запроваджено 27 справ про ПМП на загальну суму 35,7 млн гривень (торік – 8 справ про ПМП на суму 20,6 млн грн).

В основному порушення митного законодавства стосувалися подання митниці документів, що містять неправдиві відомості. Зокрема, щодо найменування, кількості та вартості товарів, які ввозилися на митну територію України. У такий спосіб ділки прагнуть завезти побільше імпортного товару з ухиленням сплати податків.

Також були факти, коли у товаросупровідних документах вказувалися «липові» фірми-відправника та одержувача товарів. У таких випадках фіксувалися протоколи про порушення митних правил за ч.1 статті 483 Митного кодексу України. Санкції даної статті передбачають накладення штрафу в розмірі 100% вартості товарів з їх конфіскацією.

Серед предметів правопорушення – побутові імпортні товари. Так, до прикладу, на підставі відповідей, отриманих від угорських митників, підтверджено незаконне ввезення «труб жорстких з полімерів», інших промислових товарів на мільйони гривень тощо.

Крім того, на підставі відповідей польських, австрійських, німецьких та угорських колег, а також за результатами проведення додаткових контрольно-перевірочних заходів, встановлено неправомірне ввезення автомобілів за заниженоною вартістю. Серед іномарок: «Audi A4», «Skoda Oktavia», «Volkswagen Passat», «Ford Transit», «Man TGX» та ін.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини