28140
11:28 29.082023

Через закарпатські пункти пропуску в Україну вже доставлено понад 195 тисяч гумвантажів

Економіка 3181

На сьогодні гуманітарна допомога безперешкодно пропускається в Україну, а її подальший розподіл координується органами влади – ОВА, далі – благодійними та волонтерськими організаціями.

Так, станом на 29 серпня 2023 р, від початку воєнного стану через пункти пропуску, що в зоні діяльності Закарпатської митниці, вже доставлено в Україну понад 195 тисяч тонн гуманітарного вантажу, в т.ч. майже 9 тисяч транспортних засобів.

Найбільше гуманітарної допомоги надали партнери зі Словаччини, Чехії, Угорщини, Італії та Німеччини.

Найчастіше гуманітарна місія надається у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, палива, одягу для військових та речі загального вжитку.

До слова, для перевезення гуманітарного вантажу необхідно подавати тільки декларацію, в якій вказаний отримувач, відправник, транспорт і товар, що переміщується. Форма декларації визначена Додатком до постанови Кабміну від 01 березня 2022 р. №174 в редакції постанови від 09 березня 2022 р. №235.

Нагадаємо, торік уряд спростив ввезення гуманітарної допомоги в Україну. Відтак вся гуманітарна допомога декларується під час перетину кордону шляхом заповнення простої декларації за посиланням https://customs.help.gov.ua/

Отримувачем гуманітарної допомоги за спрощеним порядком можуть бути Міністерство оборони, ЗСУ, МВС, благодійні, релігійні та некомерційні організації.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах