28063
15:50 11.082023

Закарпатська митниця впроваджує практичні семінари з митних новацій для суб’єктів ЗЕД

Економіка 2422

Йдеться про спрощення, передбачені програмами АЕО та NCTS, які дозволяють компаніям економити час та ресурси.

У рамках запровадження європейської системи митного оформлення в Україні субʼєкти зовнішньоекономічної діяльності можуть скористатись рядом спрощень, передбачених програмою АЕО, окремих спрощень без статусу АЕО, транзитних спрощень відповідно до Конвенції про процедуру спільного транзиту (так званого «митного безвізу»).

Тож, Закарпатська митниця впроваджує практичні семінари, в ході яких на конкретних прикладах інформують суб’єктів ЗЕД краю щодо новацій у митному законодавстві і переваг та спрощень, якими можна скористатись, отримавши авторизації АЕО та NCTS.

Так, у п’ятницю, 11 серпня, на базі митного поста “Мукачево” закарпатські митники провели першу таку робочу зустріч із представниками суб’єктів ЗЕД та брокерами. Пріоритетне завдання тематичних семінарів – практичне опрацювання з кожним зацікавленим суб’єктом ЗЕД можливості отримання та застосування передбачених законодавством спрощень, що надають програми.

Як зазначив в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош, спрощення, отримані за програмою АЕО та NCTS, дозволяють компаніям економити фінансові ресурси та час.

Також було представлено регіональних координаторів митниці з впровадження програми АЕО та NCTS. Не оминули й практичні приклади вивезення та ввезення товарів з використанням відповідних спрощень.

Насамкінець конструктивного діалогу митники запевнили у своїй готовності допомагати консультаціями підприємствам та підтримувати їх на кожному з етапів підготовки до отримання авторизації.

До слова, наступний семінар планується провести на базі митного поста «Ужгород-вантажний» для більш ефективного навчання та практичної допомоги бізнесу в отримані та використанні авторизацій.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах