27809
09:42 17.062023

У Хусті зупинено будівництво Палацу правосуддя через брак фінансування

Економіка 2300

Під час робочої поїздки голова Закарпатської ОВА разом із головою Закарпатський апеляційний суд Ганною Фазикош та колегами оглянули будівництво нового Палацу правосуддя в місті Хуст.

Цей проєкт розпочали у 2019 році за кошти державного бюджету. Разом з тим будівництво тимчасово призупинено на період воєнного стану.

Реформування судової системи – одна з вимог для вступу України до Європейського Союзу. Мова не лише про саму систему правосуддя, а й про її інфраструктурну складову. Більшість приміщень судів області були збудовані п’ятдесят років тому. Вони не відповідають вимогам сьогодення і потребують оновлення. Тож реалізація сучасного проєкту на Закарпатті є важливим елементом євроінтеграційних процесів у межах нашого регіону.

Цей концепт не має аналогів в Україні. Ініціатива передбачає зведення чотириповерхової будівлі суду з внутрішнім двориком, відкритою громадською та закритою службовою зонами. Там планують облаштувати громадську і службову автостоянки з вимогами безбар’єрності, місце для паркування велосипедистів. Для приміщень залів судових засідань, кабінетів, вестибюлів запроєктовано встановлення сучасної системи кондиціонування та багато іншого.

Зараз усі державні ресурси спрямовані на підтримку ЗСУ, тому для завершення будівництва Палацу правосуддя в місті Хуст будемо звертатися до іноземних партнерів у межах взаємодії областей України та регіонів країн ЄС на майданчику Палати регіонів Конгресу.

Про це повідомляє Віктор Микита, голова Закарпатської ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах