27337
16:40 17.022023

Закарпатські митники та брокери обговорили актуальні питання митного оформлення товарів

Економіка 7696

Сьогодні, 17 лютого, в адмінбудівлі Закарпатської митниці відбувся конструктивний діалог між керівництвом митного органу, митними брокерами та їх агентами.

На порядку денному – обговорення переваг та новацій при реалізації положень Конвенції про процедуру спільного транзиту в Україні, впровадження інституту авторизованого економічного оператора, а також – взаємодія митників з брокерами та їх агентами у питанні декларування товарів та транспортних засобів.

У своєму виступі керівник Закарпатської митниці Олександр Семирга насамперед подякував присутнім, що відгукнулися на цю зустріч та наголосив: «Серед пріоритетних наших завдань – митне оформлення та якісне надання сервісних послуг. Відтак, лише спільно зможемо позитивно рухатися в цьому напрямку та взаємодіяти».

Зі свого боку, представники брокерських фірм підняли питання щодо розміщення їх представників у пунктах пропуску. Та окреслили важливі, на їх погляд, проблеми, пов’язані з відмовами з боку Держмитслужби щодо їх розміщення у пунктах пропуску на кордоні.

Митники уважно вислухали всі слушні пропозиції, що стосуються покращення сервісних послуг з декларування товарів і транспортних засобів, які в компетенції митних брокерів. Підкреслювалося, що всі митні процедури проходять абсолютно офіційно і супроводжуються належним пакетом товаросупровідних документів.

Насамкінець керівництво митниці наголосило на необхідності і важливості взаємодії митниці із митними брокерами і декларантами при митному оформленні.

Про це повідомляє Закарпатська митниця.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах