27217
16:13 27.012023

В Ужгороді стартував круглий стіл для підприємців із представниками Словаччини

Економіка 3313

«Реальні рішення для українського бізнесу під час війни: питання українсько-словацького співробітництва» – круглий стіл із такою назвою триває сьогодні в Ужгородській міській раді.

До обласного центру Закарпаття на зустріч із підприємцями приїхали радники Прем’єр-міністра Словацької Республіки з питань України Едуард Бураш та Растіслав Їлек, Єврокомісар Словацької Республіки у Єврокомісії у 2009-2024 роках Ян Фігель, Почесний консул України у Словацькій Республіці у місті Вранов-над-Топльоу Станіслав Обіцький, співзасновники Українсько-словацької бізнес-агенції (USBA) Марьян Нерадни, Альона Куротова та Владімір Бураш, радник з економічних питань Генерального консульства Словацької Республіки в Ужгороді Роман Жатко, радник з економічних питань Посольства Словацької Республіки в Києві Соня Крайчова, представники Пряшівської, Кошицької регіональної торговельно-промислової палати, Словацько-польської торговельно-промислової палати, Словацької агенції з розвитку інвестицій і торгівлі, Асоціації з підтримки інвестицій (ISA), інші поважні гості.

За допомогу Україні та її громадянам із перших днів війни і дотепер уряду Словаччини та всьому словацькому народу подякував міський голова Ужгорода Богдан Андріїв. Богдан Євстафійович відзначив, що дуже вразило те, як у перші дні війни словаки допомагали українцям, зокрема із перетином кордону без закордонного паспорта, зустрічали, годували і перевозили наших співвітчизників, які виїжджали, рятуючись від ракет та обстрілів. За те, що надали прихисток десяткам тисяч українців, які й зараз проживають у Словаччині, мають можливість там працювати, діти – вчитися. За матеріально-технічну і військову допомогу, яка сприяє наближенню нашої перемогуи. За підтримку словацьким урядом українського бізнесу, нові можливості для співпраці, обмін досвідом.

Від імені депутатського корпусу до допомогу та підтримку словацькому народу подякував і секретар Ужгородської міської ради Арсен Мелкумян. Додав, що словаки не тільки на словах, а й справами підтвердили, що є щирими сусідами. «Наш шлях – до Європи, це вирішив український народ, і ми щиро вдячні, що ви готові поділитися із нами своїм досвідом та напрацюваннями», – додав Арсен Суренович.

Представники Словаччини розкажуть про те, яку підтримку український бізнес може мати з боку Словаччини, допоможуть налагодити зв’язки для можливого експорту української продукції на європейські ринки, про зацікавленість словацьких підприємців вийти на український ринок, поділяться успішними прикладами організації бізнесу з України в Словаччині, а також про можливість тимчасової релокації підприємств у Словаччину для забезпечення безперервного процесу виробництва. Це насамперед стосується тих підприємств, які через нестачу електропостачання вимушені закривати лінії і зупиняти виробничі процеси, розповіла начальниця відділу релокації бізнесу та взаємодії з гуманітарними і благодійними організаціями управління економічного розвитку міста Ужгородської міської ради Юліана Бокоч.

Про це повідомляє відділ інформаційної роботи Ужгородської міської ради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах