15:45 31.032016

В Мукачеві пройшла мирна хода студентів та викладачів ПТНЗ

Економіка 2564

Мукачево вкотре опинилося в центрі подій. Протестуючі вимагали виплатити їм заробітні плати та стипендії.

IMG_0026

Окрім того освітяни бідкаються, що професійно-технічні навчальні заклади не опалюються і врешті-решт взагалі не фінансуються вже два місяці.

«Ми вийшли сюди звернути на себе увагу, адже вже з першого січня заклади не фінансуються. За попередніми підрахунками училище має виплатити близько 2 млн. грн. заробітної плати, стипендій і ще плати за енергоносії. Ми зверталися до всіх владних структур, однак нічого не відбувається. Чекаємо поки президент підпише закон, де буде чітко зазначено звідки буде надходити фіксування », – розповів для кореспондента «Карпатського об’єктиву» директор Вищого професійного училища №3.

Отож, щоб звернути на себе увагу демонстранти вирішили перекрити трасу міжнародного значення “Київ-Чоп”.

Учасники виступали з гаслами «Віддайте нашу зарплату», «Звернуть на нас увагу», «Відновіть фінансування», «Виплатіть учням стипендію», «Виплатіть нас заробітну плату», «Ми також хочемо їсти», «Де наші зарплати, стипендії?», а також «Не знищуйте профтехосвіту» .

Головні питання, які хвилюють протестуючих прості: «звідки має надходити фінансування» і « Чому міська влада тут безсила?».

На ці питання намагався дати відповідь перший заступник міського голови Ростислав Федів. Він нагадав, що ще в січні депутати прийняли на сесії відповідне звернення до центральних органів влади, в якому висловили чітку позицію, а саме вимагали передбачити фінансування закладів професійно-технічної освіти за рахунок субвенції, отож в Мукачеві коштів на це не передбачили, а ця проблема існує не лише місті Мукачеві, а ще в інших 71 містах країни. Однак, на сьогоднішній день Президент поки не підписав відповідний закон.

Мирний протест тривав близько години, а вже о 16.00 на трасі міжнародного значення Київ-Чоп рух було повністю відновлено.

Натомість викладачі і студенти професійно-технічних закладів міста налаштовані рішуче. Вони зазначають, якщо влада не виконає їхніх головних вимог, то продовжать протест 2 березня.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах