7396
13:35 25.092017

Перший заступник Міністра регіонального розвитку України відвідав відкриття спорткомплексу у Тячівській ОТГ

Економіка 1767

Одним з важливих результатів децентралізації є зростання спроможності громад залучати і ефективно використовувати ресурси. Це стосується і коштів державної підтримки, зокрема – Державного фонду регіонального розвитку. Завдяки цьому у громадах по всій Україні з’являються сучасні інфраструктурні об’єкти. Яскравий приклад — спортивний комплекс у Тячівській об’єднаній громаді Закарпатської області, добудований за кошти ДФРР.

1494693736_unnamed-7

Про це сказав перший заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України В’ячеслав Негода під час урочистого відкриття спорткомплексу.

«Завдяки фінансовій децентралізації місцеві бюджети постійно зростають. В останні роки збільшилася і державна підтримка регіонального розвитку. За ці кошти в регіонах реалізуються тисячі інфраструктурних та інших проектів. Але головне, що об’єднані громади вже не чекають, поки хтось згори дасть гроші на їхні потреби. Вони самі шукають можливості і використовують їх, самостійно залучають додаткове фінансування з державних та інших джерел. І це їм вдається дедалі краще. Впевнений, спортивний комплекс, який ми сьогодні відкрили, — це мрія усіх мешканців громади. І якби керівництво громади сиділо, склавши руки, і чекало, то ця мрія розбилася б об недобудовані стіни, які стояли тут кілька років. Натомість ми бачимо сучасний об’єкт, корисний людям. А кошти, які були вкладені у його реалізацію з місцевого та державного бюджету, можна сміливо назвати вдалою інвестицією у розвиток», — сказав В’ячеслав Негода.

Нагадаємо, у 2017 році в Державному фонді регіонального розвитку передбачено 3,5 млрд грн. Майже 100 % цих коштів регіони вже розподілили між проектами.

Довідка

Будівництво комплексної спортивної зали для різних видів спорту у м Тячів Закарпатської області розпочалося у 2011 році. Відновлено будівництво було у 2016 році після об’єднання м. Тячів з сусідніми громадами. Загальна вартість реалізації проекту – 24,4 млн грн. З Державного фонду регіонального розвитку залучено 9,5 млн грн. З місцевого бюджету – 14,9 млн грн.

Відкриття об’єкту відбулося 23 вересня 2017 року.

Спортивний комплекс складається з двох блоків: спортивної зали та одноповерхового адмінкорпусу. Призначений для навчально-тренувальних занять та проведення змагань з ігрових видів спорту. Одночасно тренуватися там можуть 50 осіб. Кількість місць для глядачів – 468. Створено 13 робочих місць.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах