2320
10:00 27.092016

Закарпатське підприємство не може повернути 6 млн. грн. з російського банку

Економіка 1828

Четвертий місяць відомий український виробник винної продукції ТОВ «Котнар-М» не може повернути власні кошти, які перебувають у ПАТ «ВТБ БАНК» (Російська Федерація). Майже 6 млн. грн. власних коштів, які можна було б використати на потребу виробництва, виплату заробітної плати, сплату зборів, податків, підприємство не може отримати, незважаючи на наявність судових рішень та їх примусового виконання в органах виконавчої служби.

97019fa321dbe08b67cf6140d1c6e401

Як розповів Степан Сюч, директор ТОВ «Котнар-М», ситуація склалася така: у довготривалій судовій тяжбі ТОВ «Котнар-М» вдалося стягнути ПАТ «ВТБ БАНК» (Російська Федерація) грошові кошти які незаконно перебували в користування банку. «Однак як виявилося на практиці недостатньо виграти судову справу, щоб забезпечити торжество справедливості і закону, рішення потрібно ще і виконати, – каже директор. – Підприємство звернулося з заявою до Управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції у м. Києві про відкриття виконавчого провадження по примусовому виконанню наказу Господарського суду Закарпатської області від 03.06.2016 р. по справі № 5\58. Однак виконавча служба упродовж майже чотирьох місяців двічі відмовила у відкритті виконавчого провадження, а третій раз зупинила виконання на період розгляду заяв самого боржника. Таким чином державна виконавча служба посилаючись на Закон України «Про виконавче провадження» не виконує рішення суду! І це в органах виконавчої влади, котрі повинні забезпечувати реалізацію державної політики у сфері організації примусового виконання рішення судів та інших органів (посадових осіб) відповідно до законів України».

Керівництво підприємства підозрює, що виконавці не поспішають виконувати рішення суду, чекаючи, мабуть, на «винагороду». А виконання має погоджуватися на рівні самого міністерства юстиції України. Саме ж Міністерство на численні скарги про правопорушення в вищевказаному виконавчому провадженню надсилає відписки, а рішення суду все рівно не виконується.

«Абсурдність ситуації з невиконанням рішення суду ще й у тому, що боржником по виконавчому провадженню є банк із 100% капіталом походження з Росії, яка веде війну не тільки в східній частині України, але і економічну війну проти українського виробника в самісінькій столиці України руками державних службовців», – каже Степан Сюч. – На жаль міністр юстиції України Петренко П.Д. при всіх його гучних заявах про боротьбу з корупцією в органах державної виконавчої служби не бачить, або не хоче бачити як Головне управління державної виконавчої служби головного територіального управління юстиції в м. Києві у виконавчому провадженню № 51676706 цілеспрямовано діє в інтересах боржника ПАТ «ВТБ БАНК». Ми сподіваємося, що в Україні настане час законності та порядку, а державні службовці діятимуть тільки в інтересах власної держави та законів України, а підприємці з країн агресора поважатимуть законодавство України.»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах