24637
12:35 22.022022

У Мукачеві переглянули тарифи на воду

Економіка 9464

Наразі в Мукачеві платять майже 29 гривень за водопостачання та водовідведення і це тариф є найнижчим на Закарпатті.

Його буде піднято з 1 березня до 25, 74 за водопостачання та 19, 44 за водовідведення, – каже керівник КП «Міськводоканал» Олег Казибрід. Рішення прийнято на засіданні виконкому. Керівник підприємства зазначає, що це вимушений крок, адже якщо тариф залишиться діючим, то підприємство може збанкрутувати.

На підвищення тарифу вплинула ціна на електроенергію, яка зросла майже вдвічі з часу останнього зміну тарифів на воду. Майже вдвічі зросла вартість паливно-мастильних матеріалів, більше, ніж наполовину зросла мінімальна заробітна плата. На чверть зросла вартість обладнання.

Зазначається, що через економічно необгрунтований тариф водоканал нарощує борги за електрику, підприємство покидають фахівці через низьку зарплату.

Також без підняття тарифу комунальне підприємство не зможе реалізувати проєкт з переведення міста на цілодобове водопостачання. Наразі в місті цілодобовим цілодобовим водопостачанням вже забезпечено 80% мешканців міста.

Так, вже незабаром мешканці 15 вулиць, які отримують воду з водозабору Севастопольський будуть забезпечені водою цілодобово.

З 13 до 18 годин (з 6:00 до 24:00) буде збільшено подача води для мешканців 60 вулиць водозабору Чинадіївський.

Підняття тарифу не вплине на найбільш незахищені версти населення. Після їх зростання до 20-25% містян зможуть отримувати субсидії. Лише минулого року мукачівці отримали 48 млн. гривень субсидій. Тому підняття тарифів на водопостачання та водовідведення не “вдарить” по кишенях найбільш незахищених верст населення.

Про це повідомляє Мукачівська міська рада.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах