22668
16:48 14.042021

Надходження до місцевих бюджетів Закарпаття перевищили минулорічні показники на 9,5%

Економіка 2835

Протягом січня-березня 2021 року до місцевих бюджетів територіальних громад Закарпатської області громадяни та суб’єкти господарювання сплатили 1 млрд 316 млн грн податкових зобов’язань. Ця сума на 114 млн грн або 9,5% більша за відповідний період минулого року. Зокрема, цьогоріч у березні доходи місцевих бюджетів в Закарпатті склали понад 439 млн грн. Про це інформує Ілля Матьола – начальник Головного управління ДПС у Закарпатській області.

– Найбільше надходжень забезпечено завдяки сплаті податку на доходи фізичних осіб. Зокрема, протягом першого кварталу поточного року місцеві скарбниці отримали понад 884 млн грн ПДФО, майже 200 млн грн сплатили суб’єкти господарювання, які застосовують у спрощену систему оподаткування. Також серед лідерів по наповненню місцевого бюджету податок на землю – його в місцевих скарбницях краю більше 109,4 млн грн, – зазначає очільник податкового відомства області.

За словами Іллі Матьоли, 99% сплачених податків до місцевих бюджетів це результат добровільної сплати, високої податкової культури бізнес-спільноти нашого краю, намагання податкової служби створити якомога кращі умови для ведення легального бізнесу та ефективного адміністрування податків і зборів, інформує ДПС у Закарпатській області

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах