22185
14:55 3.022021

З 8 лютого в Мукачеві стартує проєкт «Шкільний громадський бюджет»

Економіка 2266

На 2021 рік з міського бюджету для реалізації учнівських проєктів виділено 2 млн. гривень.

Для чого це робиться? Бачимо щороку саме школярі подають чималу кількість проєктів на конкурс Бюджет громадських ініціатив. Тому вирішено для них створити окремий проєкт – Шкільний громадський бюджет, – зазначає перший заступник міського голови Ростислав Федів.

Учні самі зможуть пропонувати проєкти та шляхом голосування розподіляти кошти громадського бюджету.

Брати участь у шкільному громадському бюджеті зможуть усі школи Мукачівської територіальної громади, учні 5-11 класів. Для цього треба придумати ідею та подати її опис на розгляд конкурсної комісії, яка створюється розпорядженням директора відповідного навчального закладу.

Автором може виступати як один учень, так і команда школярів.Проєкти спрямовані на проведення заходів можуть подаватися лише учнями 7-11 класів.

Організатором конкурсу буде управління освіти, молоді та спорту Мукачівської міської ради. Гроші на реалізацію проєктів-переможців, які за результатами конкурсу набрали найбільшу кількість балів виділятимуть з місцевого бюджету, до 400 тисяч гривень на великі проєкти та 200 тисяч – малі.

Проєкти мають бути спрямовані на розвиток шкільного самоврядування, освітніх та навчальних процесів, впровадженню інновацій, покращенню навчального закладу та території, можливостей для навчання.

Детально ознайомитися з положення проєкту можна ТУТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах