18936
13:42 14.022020

На Закарпатті для реалізації Програми енергоефективності та енергозбереження у 2020 році передбачено 3 млн грн

Економіка 4054

Серед прийнятих депутатами рішень – Про План заходів на 2020 рік з виконання Програми енергоефективності та енергозбереження Закарпатської області на 2016 – 2020 роки.

Як зазначає виконавець даної Програми – департамент інфраструктури, розвитку і утримання мережі автомобільних доріг загального користування місцевого значення та житлово-комунального господарства ОДА, програма націлена на оптимізацію паливно-енергетичного балансу регіону; скорочення споживання природного газу населенням шляхом популяризації заходів з енергозбереження та часткового відшкодування відсоткових ставок за кредитами, залученими на енергозберігаючі заходи; скорочення видатків на використання ПЕР в бюджетних установах, у тому числі за рахунок переведення котелень бюджетних установ на альтернативні види палива; створення регіональної системи моніторингу і контролю за ефективним використанням ПЕР.

Виконання Програми у поточному році здійснюватиметься за напрямками: зменшення споживання паливно-енергетичних ресурсів населенням та скорочення споживання енергоносіїв в бюджетній сфері.

Серед запланованих заходів – відшкодування частин відсоткової ставки за кредитами, отриманими населенням на заходи з енергозбереження; створення та забезпечення функціонування відкритої бази даних експлуатаційних та енергетичних характеристик будівель бюджетних установ; запровадження систем енергетичного менеджменту в бюджетних установах.

Обсяг фінансування на цей рік передбачений у розмірі 3000,0 тис грн.

У результаті фахівці матимуть змогу здійснювати моніторинг споживання енергетичних ресурсів бюджетними установами, а також очікують скорочення споживання природного газу населенням у межах 3-5% за рік.

Контроль за виконанням цього рішення покладено на голову обласної державної адміністрації та постійну комісію обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій, повідомляє виконавчий апарат облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах