18575
10:20 1.012020

Бізнестренер Сергій Вожжов: «Кешбек – чудовий спосіб зекономити на комунальних платіжках у зимовий період»

Економіка 8363

Перші заморозки та холодна погода – радість для дітлахів та додаткові витрати за комунальні платежі для дорослих. І як би не готувались до зимової пори, все одно вона застає зненацька, каже мукачівка Лариса Фурдь.

«Коли настає зима – завжди за голову хапаємося. Рахунки за газ – кілька тисяч гривень за місяць. Для людей, які мають середні та нижчі від середнього доходи, зима – це завжди виклик. У нас великий будинок. Років 30 тому всі так будували. А зараз дуже важко обігріти його. Багато хто утеплює будинок та міняє вікна. Це також чималі витрати, тому поки що на зиму ми тільки утеплюємо вікна спеціальною плівкою та намагаємось вимикати обігрів, коли нікого немає вдома. Щоб заощадити, часто вмикаємо котел тільки на ніч. А вдень, коли вдома нікого немає, вимикаємо. Є в нас і твердопаливний котел, але в нього теж свої недоліки. Дрова потрібно закупити, що теж недешево, кудись їх скласти, а це час, місце і зусилля. Та ще й дрова постійно підкидати потрібно. Тому взимку користуємось додатково електричними обігрівачами в кімнатах, в яких спимо чи проводимо багато часу та тепло вдягаємось. А бабуся наша придбала електричне простирадло. От і все, що залишається робити. Навіть із такими методами доводиться викладати по 6 тисяч гривень на місяць», – розповідає мукачівка.

Пані Лариса додає, що оплачує свої рахунки в банківських касах, бо так звикла. Інколи їхній родині доводиться розділяти платіж на кілька частин і виплачувати борг аж до літа.

І коли всі методи економії на комунальних платіжках, здається, вже вичерпані, на допомогу в економії приходить ще один спосіб, розповідає бізнестренер Сергій Вожжов. «Є ще один варіант, як зекономити на платіжках, використовуючи банківські інструменти, а саме – банківські картки. Справа в тому, що зазвичай люди користуються якимось звичним для себе способом оплати платіжок. Багато людей ходять до банку, стоять у чергах та на касі оплачують свої квитанції. Цей спосіб оплати вже потроху відходить. Сьогодні здійснювати оплату можна, навіть не виходячи з дому, використовуючи банківський додаток в інтернеті. По-перше, варто просто зрозуміти, що існує не тільки цей один спосіб оплати, існують й інші: мобільний додаток, сайт постачальника тієї чи іншої послуги, банківські термінали, онлайнсервіси зі сплати комунальних платежів. По-друге, серед тих варіантів, які ви знайшли, обрати ті, в яких ви можете отримувати кешбек. Кешбек – це процес повернення частини коштів від покупки і, по суті, один із видів програми лояльності», – пояснює бізнестренер.

Тобто, людині просто потрібно поєднати ці дві опції: знайти варіанти оплати та банківські картки, якими вона може для цього користуватись. «Зазвичай, таким чином ви можете повернути собі від 1% до 5%. Наприклад, є банківські платежі, які повертають із онлайнплатежів – 5%, а є такі, що повертають 2-3%, але з усіх покупок. На перший погляд може здатися, що повертається зовсім невелика сума, але якщо порахувати, скільки ми маємо сплачувати щомісяця: вода, газ, світло, сміття, інтернет, телефон, квартирна плата й інше… Звісно, для нас актуальні взимку гаряча вода і опалення. Тобто, є велика кількість грошей, яку ми сплачуємо щомісяця, а взимку ця сума ще більша. Так само, по цих картках ми можемо повертати собі частину грошей і з інших витрат. Наприклад, при заправці свого автомобіля на АЗС ми можемо повертати до 3 відсотків, при купівлі продуктів у магазинах, при бронюванні готелів, при купівлі квитків на автобуси та поїзди і т. д. Цей список великий. І от, користуючись картками з кешбеком, ми можемо економити значну суму грошей, щомісяця», – каже Сергій Вожжов.

Бізнестренер наводить такий приклад: з однієї картки можна зняти максимально 500 гривень, які надійшли через кешбек. Якщо карток у вас дві, то це вже – 1000 грн. Якщо три, то, можливо, вже і 1500 і т. д. Якщо порахувати цю суму за рік, то вона виходить досить значною. «Я, наприклад, для такої мети використовую аж 7 карток, що дозволяє мені значно заощаджувати на комуналці і не тільки», – розказує та показує свої картки спеціаліст.

Чоловік зазначає, що серед способів економити на комуналці взимку є й ті, якими скористатись варто влітку. «Мова йде про програми компенсації різних заходів з енергозбереження. Можна поставити металопластикові вікна чи утеплити будинок та отримати за це якісь кошти від держави. Працює це приблизно так: ви отримуєте кредит на нові вікна чи утеплення, а держава сплачує відсотки по цьому кредиту», – говорить бізнестренер. Також нагадує, що сани варто готувати влітку, а воза – взимку.

Ірина Грабко

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах