16488
15:27 15.052019

Заправки WOG, OKKO і SOCAR оштрафували на 77 млн грн за узгоджене підвищення цін на бензин та дизпаливо

Економіка 4238

Антимонопольний комітет України оштрафував заправки WOG, OKKO і SOCAR у загальній сумі на 77 млн грн. Про це повідомляє голова АМКУ Юрій Терентьєв. 

14 травня АМКУ ухвалив остаточне рішення за результатами розслідування справи про вчинення антиконкурентних узгоджених дій «лідерами ринку».

«Більше не маємо ситуації, коли половина ринку тримає одну штучно завищену ціну, яку «визначали» так звані «лідери ринку». Рішення 2016 року щодо 3 відповідачів із 6 було підтримано всіма ланками судової системи. Процеси щодо 3 інших відповідачів – які, до речі, є відповідачами у рішенні сьогодні – все ще тривають», – зазначив Юрій Терентьєв.

Нагадаємо, у березні 2018 року Антимонопольний комітет України (АМКУ) запідозрив ТОВ «ОККО Ритейл» і ТОВ «ВОГ Ритейл» в узгодженому підвищенні цін на бензин і дизельне паливо. «ОККО Ритейл» та «ВОГ Ритейл» встановлювали на одному рівні ціни на високооктанові бензини А-95 і дизельне паливо за відсутності об’єктивних причин. Зазначено, що таким чином оператори усувають конкуренцію між собою і створюють передумови для підвищення іншим учасникам.

112.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах