18:22 5.042016

На території колишнього ковбасного цеху у Тур'я-Реметі господар – лелека. ФОТО

Економіка 2414

Раніше у цій будівлі, яка розміщена у центральній частині села виготовляли ковбасні вироби.

афганець 2 3107

Адже тут було місце ковбасного цеху районної споживчої кооперації. Виготовлений товар у цеху доставлявся у найрізноманітніші торгові точки на Перечинщині і за межі району. Усе було, як і попит на ковбасні вироби, так і робота мешканців району у ковбасному цеху.

Та чого лем не було у реметян: був і млину селі, і взуттєва майстерня, де тепер – масштабна огорожа біля місцевої річки, і багато іншого – не перелічити на пальцях.

афганець 2 3102

А нині, де колись на об’єктах вирувало життя, у населеному пункті, вирує ніщо інше, а порожнеча. Тут порозбивані вікна, обшарпані стіни… Об’єкти в аварійному стані. Металеву огорожу на території ковбасного цеху їсть іржа. На ній добре малювати, як видно із фото. А що за ворітьми? Адже написано тут – «Обережно – злий пес!»

афганець 2 3104

–Тут гарне місце, –каже пан Юрій. – Воно пустує уже давно. Порозкрадали тут усе, що було можна. Довкола бур’ян і терняччя…

Ходять розмови, що ділянку на території цеху уже давно здали в оренду. А кому – не ясно. Від органів місцевої влади мені не вдалося отримати певної інформації.

На разі, котрий рік поспіль, на території ковбасного цеху, а точніше, на даху будівлі, за огорожею, понівеченою іржею, гніздиться лелека. Тепер він є володарем отієї масштабної території навколо. Та чому він один, а де його пара? Адже раніше тут їх було двоє…

афганець 2 3106

Мешканка пані Світлана із центру, яка живе напроти облюбованого лелекою місця, говорить, що він – лелека майже постійно прилітає до місця найпершим і тут уже дочікує свою улюблену пару. То ж і вона – лелека прилетить уже невдовзі. Маємо надію.

А поки що пернатий господар оглядає територію та поглядає у небо: чи не летить його мила.

Мирослава ГОЛОВНИЧ,

фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах