7299
20:31 19.092017

У 2017-ому році Закарпаття відвідало більше мільйона туристів. ВІДЕО

Економіка 2663

Такі дані наводять у департаменті економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА. Найбільше гостей приїжджає з Києва, Одеси, Черкас, Полтави і Донецька. Приваблює край і закордонних туристів – чехів, поляків та румунів.

578402_557492727615325_940213794_n

Фото tourinform.org.ua

Найбільшою проблемою для них завжди було неналежне транспортне сполучення, жахливий стан доріг.

Денис МАН, директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Закарпатської ОДА

У нас цього року зроблені туристичні стоянки зусиллями обласного лісового мисливського господарства, аби вздовж автомобільних доріг можна було зупинитися. Крім того, що стосується дорожнього покриття, дуже важливо, що цього року буде завершений ремонт дороги до села Лумшори, один із найцікавіших туристичних центрів Закарпатської області, з’єднання якісним дорожним покриттям Перечинського та Свалявського районів через Оленівський перевал. А також, звісно, ремонт дороги до села Говерла в Рахівському районі.

Найбільший попит серед туристів займають бальнеологічні ресурси краю. В основному це  мінеральні і термальні води, соляні печери, природні комплекси зі сприятливими кліматичними умовами. На Закарпатті функціонує  також  велика кількість санаторно-оздоровчих курортних комплексів.

Олександр МАРЧЕНКО, представник туристичного агенства

Також дуже популярні за останній час , є попит на активні види туризму. Це походи в гори. Це Говерла, Петрос. Це наші хребти, ліси. І екологічний туризм. Не можна обійти, бо наші заповідники, наші праліси закарпатські тягнуть і тягнуть сюда туристів.

Невід’ємною частиною Закарпаття є і велика кількість тематичних фестивалів. Їх кількість щороку зростає, а частка туристів, які беруть у них участь, збільшується.

uzhinform.com

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах