6512
20:40 18.072017

На роботу прийнято нового працівника. Що потрібно знати кадровику?

Економіка 3807

Здавалося б, вже стільки мовлено про зміни до трудового законодавства, зайнятість населення, порядок прийому громадян на роботу, на цю тему  у засобах масової інформації неодноразово публікувалися роз’яснення, але питання все одно виникають.

rabota

Зокрема, до фахівців Управління Держпраці у Закарпатській області звертаються краяни, аби з’ясувати, коли працівник може бути допущений до роботи.

З цього приводу консультує перший заступник начальника Управління Василь Грицик.

Відповідно до ч. 3 ст. 24 КЗпП працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування і реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України. На виконання цієї норми Кабінет Міністрів України затвердив постановою від 17.06.2015 № 413 Порядок повідомлення Державній фіскальній службі та її територіальним органам про прийняття працівника на роботу.

Оскільки у повідомленні передбачено зазначати тільки дату формування повідомлення, і у ДФС на штампі, який ставиться як відмітка про подання звітності, також не передбачено зазначення, о котрій годині було прийнято звіт, повідомлення про прийнятих працівників слід подавати до дати, з якої працівник став до роботи. Тобто про прийняття працівника з 18.07.2017 організація має повідомити ДФС не пізніше 17.07.2017.

У разі неповідомлення органу ДФС про прийом працівника на роботу або порушення строку надання такого повідомлення, передбачено адмінштраф на посадових осіб від 510 грн. до 1700 грн. та фінансову санкцію у розмірі однієї мінімальної заробітної плати, що на сьогодні становить 3200 грн.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах