6203
19:25 27.062017

До органів ДФС передано матеріали по 1059 порушників законодавства про оплату праці

Економіка 2716

Виконання завдань із надходження єдиного соціального внеску та стан погашення заборгованості з платежів до органів Пенсійного фонду проаналізували в головному управлінні Пенсійного фонду України в Закарпатській області під час спільної наради з керівництвом головного управління Державної фіскальної служби та Державної виконавчої служби України в Закарпатській області.

19477589_1891121467814017_4093668193335732268_o (1)Як наголосила начальник головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області Анастасія Пентек, забезпечення своєчасного фінансування виплати пенсій та грошової допомоги потребує стабільного наповнення бюджету. Тож одним із пріоритетів у роботі органів Пенсійного фонду України в Закарпатській області є співпраця з органами Державної виконавчої служби та Державної фіскальної служби задля своєчасної та повної сплати страхувальниками єдиного соціального внеску, погашення заборгованості до пенсійного бюджету та, в кінцевому підсумку, забезпечення його фінансової стабільності.

Реформування пенсійної системи потребує додаткового надходження єдиного соціального внеску для «осучаснення» пенсій, адже завдяки цьому буде підвищено розмір пенсій близько 50 відсоткам пенсіонерів. У січні – травні цього року на Закарпатті до пенсійного бюджету надійшло 935,5 мільйона гривень власних коштів. План по єдиному внеску – 830,4 мільйона гривень – перевиконано на 105 мільйона (виконання 112,6%).

Начальник відділу забезпечення наповнення бюджету фінансово-економічного управління головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Мирослава Максимович окреслила питання взаємодії органів Пенсійного фонду з органами державної фіскальної служби з питань роботи з платниками, які мінімізують витрати на оплату праці, наголосивши на необхідності взаємодії в питаннях легалізації заробітної плати та зайнятості населення.

В Закарпатті керівники головного управління Пенсійного фонду, управління Держпраці та головного управління Державної фіскальної служби підписали План заходів щодо координації спільних дій по виявленню фактів використання праці неоформлених працівників та Угоду про співпрацю щодо забезпечення захисту прав застрахованих осіб та їх соціальних гарантій.

Як результат, до органів Державної фіскальної служби передано матеріали по 1059 страхувальниках за 1836 застрахованих особах, які порушили законодавство про оплату праці.

Разом з тим, за даними Державної фіскальної служби Закарпатської області, цього року легалізовано 372 робочих місця, в результаті чого надійшло 261,9 тисячі гривень єдиного соціального внеску.

Заступник начальника юридичного відділу головного управління Пенсійного фонду в Закарпатській області Артур Жупан зазначив, що в органах Державної виконавчої служби станом на 1 червня цього року перебуває виконавчих документів по боргу зі сплати єдиного соціального внеску на суму 5,7 млн. гривень. За результатами проведеної роботи з початку року надійшло 130,8 тис. гривень.

Юрій Сакалош, заступник начальника головного управління Державної фіскальної служби в області, проаналізував роботу органів фіскальної служби щодо легалізації ринку праці та погашення заборгованості з єдиного соціального внеску платників області.

Валерій Секерня, в. о. начальника управління Державної виконавчої служби в Закарпатській області, інформував про стан виконання виконавчих документів на користь органів Фонду в області.

За результатами зустрічі учасники прийняли відповідні рішення щодо вжиття заходів, спрямованих на ефективність проведення виконавчих дій, інформує Управління.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах