517
21:19 18.052016

У Мукачеві стартував міжнародний інвестиційний бізнес-форум. ФОТО

Економіка 2598

Сьогодні, 18 травня, в Мукачеві розпочав роботу міжнародний бізнес-форум «Інвестиції заради партнерства». Участь у заході беруть понад 200 учасників з України та країн ЄС, серед яких офіційні особи, експерти, бізнесмени, журналісти з України та країн ЄС.

Мукачево форум 1

Триденна програма передбачає презентації, екскурсії та візити на експортоорієнтовані підприємства міста над Латорицею.

Учасників привітав Мукачівський міський голова Андрій Балога.

-Для нас бізнес-форум – це, перш за все, предметна розмова з потенційними інвесторами. Ми готові говорити з кожним інвестором на рівних, а також маємо чіткі пропозиції від міста, – сказав мер. Він коротко розповів про спеціальні умови для крупних інвесторів:

-Перше – це пільгові умови для оренди та придбання земельних ділянок. Ми вже виокремили 7 таких ділянок у межах міста з усіма необхідними комунікаціями. Друге – позбавлення крупних інвесторів пайової участі. І третє – повна підтримка від міста у інфраструктурних питаннях. Усі ці спеціальні умови діють не тільки для закордонних інвесторів, а й для українських. Будь-який підприємець, який готовий створити в Мукачеві 500 і більше робочих місць, може розраховувати на ці спеціальні умови. Якщо навіть менше, ми також готові сприяти та допомагати. Тому запрошую всіх інвестувати в Мукачево. Перетворімо разом Мукачево на потужний діловий центр Західної України та Європи.

З вітальним словом звернулися й офіційні міжнародні представники: Янка Буріанова, Генеральний консул Словацької Республіки в Ужгороді; Ласло Віда, заступник Генерального консула Угорщини в Ужгороді; Валерія Фюелова, консул Генерального консульства Чеської Республіки у Львові.

Серед учасників заходу – представники Польсько-Української господарчої палати, ЄБРР, ОБСЄ, Національного торгового дому в Угорщині, Словацької торгово-промислової палати, Пряшівського та Мукачівського університетів, керівники підприємств з іноземними інвестиціями, які працюють на Закарпатті та Мукачеві зокрема, представники іноземного бізнесу.

З презентацією плану розвитку південно-західної частини міста (понад 300 га), де зараз розміщений колишній військовий аеродром, виступив директор архітектурної компанії «Укр-Дизайн-Груп» Ігор Кузьмак .

Учасники заходу відзнають високий організаційний рівень бізнес-форуму та спокійну ділову атмосферу, що дає можливість спілкуватися і неформально.

Тетяна Грицищук, фото автора

Мукачево бізнес-форум

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті триває підготовка населення до національного спротиву
17:01
Відкриту музично-теоретичну олімпіаду ім. Надії Затіної вдруге провели в Ужгороді
16:34
Завдяки латвійській підтримці поранені українські бійці проходять реабілітацію
16:18
В Ужгороді відзначили Всесвітній день Червоного Хреста та Червоного Півмісяця
16:03
На Закарпатті гості посварилися з нареченим і пішли коліями до Словаччини
15:48
Вихованці угорськомовних навчальних закладів Мукачева підготували концерт до Дня матері
15:34
Ужгородські «Карпати» закріпилися на другій позиції 
15:22
На території Углянської сільської ради ліквідовано стихійне сміттєзвалище
15:07
Чемпіонат Мукачівщини з футболу: результати ігор 5-го туру
14:51
На Закарпатті судитимуть експосадовців комунального підприємства, які незаконно привласнили понад 1 млн грн бюджетних коштів при ремонті доріг
14:09
Всі новини