
Як змінилися ціни на харчові продукти у Закарпатській області
На споживчому ринку області у квітні 2025 року порівняно з груднем 2024 року ціни на продукти харчування та безалкогольні напої зросли на 6,5%. Свинина зросла в ціні на 11,8%, філе індиче та шоколад – на 11,7%, борошно пшеничне – на 9,8%, крупи пшеничні – на 9,2%, здобні вироби – на 8,7%, сири розсольні – на 8,5%, крупи гречані – на 8,1%, крупи ячні – на 7,9%, оселедці – на 7,4%, олія соняшникова – на 7,3%, хліб пшеничний з борошна вищого гатунку – на 7,0%. Водночас, спостерігалось і зменшення цін на яйця на 15,2%.

Ціни на фрукти в середньому зросли на 14,4%, у тому числі банани – на 27,9%, яблука – на 22,1%, виноград – на 20,7%, ківі – на 19,1%, лимони – на 16,5%. Водночас, ціни на апельсини знизились на 16,1%.
На овочі ціни зросли загалом на 13,4%. Ціни на капусту білокачанну зросли в 1,6 раза, буряк – на 42,0%, моркву – на 34,4%, перець солодкий – на 32,2%, помідори – на 3,4%.
Безалкогольні напої зросли в ціні на 9,2%, у тому числі кава, чай і какао – на 10,6%, мінеральні води, безалкогольні напої, фруктові та овочеві соки – на 5,0%.

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.
Підписатися