29278
09:23 20.082024

Базові станції мобільного зв’язку планують встановити у двох громадах Тячівщини

Економіка 1715

Практичні аспекти заступник голови Закарпатської обласної військової адміністрації Олександр Пацкан у межах робочого візиту обговорив разом із керівництвом району, ТГ, представниками компанії «Київстар» та іншими.

«Енергетики застерігають, що тривалі відключення електроенергії можуть знову повернутися восени та взимку. До цього часу потрібно підсилити громади, зокрема й гірські, щоб люди не залишалися без доступу до мобільного зв’язку та інтернету під час вимушених вимкнень», – зазначив CDTO Закарпаття.

Зокрема, підготовчі роботи до встановлення базових станцій уже тривають у Нересницькій та Углянській громадах. Окремі населені пункти тут досі не мали не лише якісного покриття, а й загалом доступу до мобільного зв’язку.

Депутати місцевих рад виділили земельні ділянки, щоб один із провідних операторів мобільного зв’язку в Україні розмістив необхідне устаткування та потужні альтернативні джерела енергії, які зможуть забезпечити роботу станцій під час можливих відключень.

Олександр Пацкан подякував усім залученим за продуктивну взаємодію та співпрацю, а також за роботу з населенням. Заступник голови ОВА наголосив, що в умовах війни забезпечення безперебійного доступу населенню до мобільної мережі – одне з ключових завдань для керівництва області й Мінцифри.

Також у перспективі – встановлення базових станцій і в інших громадах, щоб їхні мешканці завжди залишалися на зв’язку.

Про це повідомляє Закарпатська обласна військова адміністрація.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах