29276
21:34 18.082024

Підприємці Закарпаття можуть отримати фінансову допомогу від провідних українських банків

Економіка 1768

Як вони можуть скористатися актуальними державними й партнерськими програмами підтримки, розповіли на черговій онлайн-зустрічі «Діалог влади та бізнесу».

Заступник голови ОВА Олександр Пацкан відкрив захід та відзначив, що зараз малий, середній і великий бізнес попри непросту ситуацію, пов’язану з повномасштабним вторгненням, продовжує працювати й підтримувати економіку регіону та країни. Це дозволяє наповнювати бюджети й забезпечувати сталий економічний розвиток.

Він додав, що з огляду на це для бізнесу важливо вчасно дізнаватися про можливості залучити додаткове фінансування від банків. Сьогодні такі програми доступні для підприємств різного спрямування.

Зокрема, банки пропонують державні чи власні ініціативи фінансової підтримки для придбання і встановлення альтернативних джерел енергії, розвитку підприємств переробної, агропромислової галузей, компаній-експортерок тощо, зауважив директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Тарас Триндяк.

«Уже кілька онлайн-зустрічей були присвячені презентаціям програм різних українських банків. Такі обговорення зацікавили бізнес, тож ми вирішили, що їх варто робити частіше, щоб підприємці завжди мали найактуальнішу інформацію щодо можливостей отримання фінансової підтримки», – підкреслив Тарас Триндяк.

Під час «Діалогу влади та бізнесу» державні, власні програми кредитування і спільні проєкти з ЄБРР, МБРР, Світового Банку та іншими партнерами підприємцям області презентували представники 4 банків, які працюють у регіоні, – «Укргазбанку», «УкрЕксімбанку», «ОТП Банку» та «Креді Агріколь Банку». З ними також можна ознайомитися в окремому розділі на порталі «Допомога Закарпаття».

Нагадуємо, що для бізнесу також продовжує регіональна програма розвитку малого та середнього підприємництва. Нещодавно її розширили, тож підприємства переробної промисловості та сільськогосподарські товаровиробники, які є учасниками програми «Доступні кредити 5-7-9%» та виготовляють кінцевий продукт для споживача, також можуть претендувати на відшкодування з обласного та територіального бюджетів відсотків позики, інформує Закарпатська ОВА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах