29206
15:46 31.072024

Закарпатська митниця: 13 серпня відбудеться митний аукціон з реалізації конфіскованого майна

Економіка 2833

У липні 2024 року Закарпатська митниця передала в реалізацію на митні аукціони вилучене та конфісковане майно на 16 млн. грн. Серед предметів правопорушення: частини до меблів, призначені для використання у транспортних засобах, апарат для виготовлення попкорну, поліпропілен, мотоцикл марки “SUZUKI”, скутер марки Kymco, б/в меблі та одяг.

Бажаючі отримати інформацію щодо проведення аукціонів можуть знайти її на сайті Держмитслужби України за посиланням: http://customs.gov.ua/viluchenemaino у вкладці «Реалізація майна, що на інших законних підставах перейшло у власність держави».

Звертаємо увагу, що проведення перших митних аукціонів заплановано вже на 13 серпня п.р.

В подальшому планується передати в реалізацію нагрівачі для розморожування торговельної марки «ВЕКО», легкові автомобілі та агрегати, силіконове масло, промисловий жирний спирт, молочну кислоту, тощо.

Реалізація майна через систему «ПроЗорро.Продажі» здійснюється за допомогою аукціонів і редукціонів. Аукціони проходять за схемою підвищення ціни відповідно до ставок учасників протягом трьох раундів – хто зробив найбільшу ставку, той і переміг. Редукціон характеризується покроковим зниженням ціни лота до першої ставки учасника, після чого починається етап на підвищення, якщо в торгах бере участь більше двох осіб. При цьому останнє слово в редукціоні залишається за учасником, який зробив першу ставку.

Митні аукціони доступні як для фізичних, так і для юридичних осіб (включаючи нерезидентів України). В цілому, сама суть системи «ПроЗорро.Продажі» передбачає формування торгового і конкурентного середовища, доступного для всіх бажаючих. Щоб взяти участь в аукціоні, користувачеві необхідно зареєструватися на торговому майданчику, подати заявку на участь в аукціоні.

Довідково: за I-ше півріччя 2024 року Закарпатська митниця передала в реалізацію на митних аукціонах майно на загальну суму майже 4,4 млн. грн, з яких на редукціонах реалізовано сільськогосподарські товари, аксесуари для техніки, агрегати для транспортних засобів, одяг та взуття на загальну суму понад півмільйона гривень.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах