29144
12:40 15.072024

На Закарпатті з’явиться новий індустріальний парк «ЕКО Мукачево»

Економіка 819

Близько тисячі нових робочих місць у переробній промисловості створять у м. Мукачево Закарпатської області завдяки заснуванню тут нового індустріального парку.

Рішення про включення парку «ЕКО Мукачево» до Реєстру індустріальних (промислових) парків ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 12 липня 2024 року.

«Створення нових індустріальних парків – це складова урядової економічної політики «Зроблено в Україні», яка спрямована на підтримку переробної промисловості та задля збільшення несировинного експорту українських товарів. Чим більше бізнес буде виробляти продукції із високою доданою вартістю на території України, тим більший внесок вони зроблять у зростання національної економіки. Кожен новий Індустріальний парк – це нове виробництво, нові робочі місця, а також збільшення надходжень до державного та місцевого бюджетів», – зазначив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Згідно з концепцією індустріального парку на його території створять низку підприємств у переробній галузі. Вони будуть займатись деревообробкою, виробництвом паперу та паперових виробів, а також виготовленням поліграфічної продукції. А ще передбачається, що на території парку будуть працювати підприємства з виробництва текстилю та електричного устаткування, компанії, які спеціалізуються у галузях електронної промисловості, металообробки, харчових технологій, науково-технічній діяльності, діяльності у сфері інформації й телекомунікацій, альтернативній енергетиці та інших сферах, сумісних із зазначеними. В облаштування індустріального парку на території 23 Га ініціатори його створення планують залучити інвестиції на суму понад 36 млн євро.

Загалом разом з «ЕКО Мукачево» в Україні вже нараховується 85 індустріальних парків.

Нагадаємо, програма розвитку індустріальних парків є складовою економічної політики «Зроблено в Україні», покликаної стимулювати розвиток вітчизняного виробництва з високою доданою вартістю.

В державному бюджеті на 2024 рік на виконання програми розвитку індустріальних парків закладено 1 мільярд гривень. Ці кошти підуть на співфінансування облаштування або будівництва інженерно-транспортної інфраструктури, а також часткове відшкодування вартості приєднання до електричних мереж. Прийом заяв за програмою відбуватиметься до 15 серпня 2024 року.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах