29121
14:25 11.072024

Закарпатські аудитори, перевіряючи закупівлі, попередили порушень на майже 170 мільйонів гривень

Економіка 789

155 моніторингів та 6 перевірок закупівель у першому піврічі цього року вже провели працівники Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області. При цьому охопили контролем тендери на понад 846 мільйонів гривень і виявили порушень законодавства на майже 396 мільйонів.

Із виявлених порушень:

– у 40 випадках – це було порушення замовниками законодавства під час розгляду тендерних пропозицій та/або відхилення (невідхилення) тендерних пропозицій та невідміни торгів/ спрощеної закупівлі;

– у 7 випадках – порушення порядку оприлюднення інформації про закупівлю;

– у 6 випадках – порушення замовником законодавства щодо здійснення закупівлі без застосування визначених законодавством процедур закупівель та/або щодо правомірності обрання та застосування процедури закупівлі;

– у 25 випадках – інші порушення у сфері закупівель.

На майже 170 мільйонів гривень порушень вдалося попередити.

За результатами моніторингів, які зробили спеціалісти Управління, замовники відмінили 12 процедур торгів загалом на 46,9 мільйонів гривень та розірвали 44 договори на 122,7 мільйонів гривень.

5 матеріалів перевірок закупівель передали правоохоронним органам.

Розпочато одне досудове розслідування та матеріали двох заходів фінансового контролю долучено до досудових розслідувань.

За порушення законодавства у сфері закупівель двох посадових осіб притягнули до відповідальності, штраф – 3,4 тисячі гривень.

Про це повідомляє пресслужба Управління Західного офісу Держаудитслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах