29040
16:25 11.062024

«Школа експортерів» – майданчик для конструктивного діалогу між бізнесом та митницею

Економіка 929

В Ужгороді проходить дводенний тренінг-інтенсив, на якому фахівці навчають особливостям вітчизняного митного законодавства та розповідають про імплементацію європейських стандартів в Україні.

«Школа експортерів» організована Закарпатською ОВА та Закарпатською митницею спільно з Програмою розвитку ООН в рамках реалізації проекту «Підтримка інклюзивного економічного розвитку в Україні шляхом поєднання просування експорту з регіональним розвитком та Цілями сталого розвитку», що фінансується урядом Німеччини.

Учасники заходу: експортери та підприємці Закарпаття, менеджери та представники іноземних компаній, організацій із залучення інвестицій та грантів, волонтери Програми розвитку ООН у Закарпатській області, посадовці ОВА та Закарпатської митниці.

Відкривала захід керівниця управління регіонального розвитку департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА Ельвіра Лесишин. За її словами, «Школа експортера» – дуже корисна для представників бізнесу, які займаються експортом, а також учасників малого і середнього бізнесу, які планують виходити на експортні ринки.

Директор департаменту економічного та регіонального розвитку Закарпатської ОВА підкреслив, що під час дводенного інтенсиву слухачі перейматимуть досвід у фахівців та здобуватимуть нові знання у сфері експорту.

Присутній на заході в.о. заступника начальника Закарпатської митниці Василь Татош зазначив, що організований захід спрямований на донесення актуальної інформації до суб’єктів господарювання, в першу чергу, націлений на експортерів Закарпаття.

– Експортери, які вже працюють багато років і мають досвід, також долучені до тренінгу, бо в роботі також стикаються з різними новаціями та труднощами. За короткий час мають перейняти нові законодавчі вимоги та виклики, – зауважив Василь Васильович. – Що стосується новачків, які планують виходити не лише на внутрішній ринок, а здійснювати зовнішньо економічну діяльність, вони повинні володіти інформацією про правомірне переміщення товарів через кордон, дотримання основних правил та тонкощів в митному законодавстві.

Про те, які переваги надає сертифікат з перевезення товарів EUR 1 або EUR-MED та порядок їх отримання, використання NCTS при експорті товарів за кордон – детально розповіли фахівці Закарпатської митниці Лілія Стороженко та Андрій Димшаков.

Загалом, тренінг спрямований допомогти закарпатським підприємцям та релокованому бізнесу вдосконалити експортні навички для здійснення зовнішньо економічної діяльності аби надалі нарощувати експорт, від якого залежить стабільне наповнення бюджету і створення додаткових робочих місць.

«Школа експортера» – це ще й майданчик для конструктивної дискусії між учасниками, а також знайомства місцевого та релокованого бізнесу.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах