28927
11:52 8.052024

На Закарпатті оцифрували понад 206 тисяч паперових пенсійних справ

Економіка 1702

В Головному управлінні триває оцифрування (ретроконверсія) паперових пенсійних справ. Процес переведення паперової справи в електронний формат складається з трьох етапів – сканування всіх документів, кадрування зображення та документування.

Після оцифрування сканована копія пенсійної справи зберігається на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду України https://portal.pfu.gov.ua/. Завдяки цьому будь-який отримувач пенсії, зареєструвавшись на вебпорталі, може зайти у особистий кабінет і ознайомитися зі своєю пенсійною справою, складовими пенсійних виплат, передивитись перерахунки пенсії, які проводяться на виконання урядових рішень, тощо.

Незареєстрований користувач вебпорталу має можливість отримати доступ до своєї пенсійної справи у будь-якому сервісному центрі або на віддаленому робочому місці Фонду, незалежно від місця реєстрації чи проживання.

Нагадаємо, що процес ретроконверсії розпочався у другій половині 2019 року. Запровадження електронної пенсійної справи дає змогу контролювати актуальність та достовірність документів, на підставі яких здійснюються пенсійні виплати.

Наразі на Закарпатті із 240,3 тис. пенсійних справ оцифровано 206,2 тис. (або 85,8%). Зокрема, у першому кварталі «у цифру» переведено 12,5 тис. справ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах