28903
14:20 29.042024

На Закарпатті до місцевих бюджетів від ліцензування торгівлі підакцизними товарами надійшло понад 9 млн гривень

Економіка 1608

У Головному управлінні ДПС у Закарпатській області інформують, що за січень–березень 2024 року до місцевих бюджетів від ліцензування роздрібної торгівлі алкогольними напоями, тютюновими виробами та рідинами, що використовуються в електронних сигаретах мобілізовано понад 5,1 млн грн. Від оптової торгівлі – майже 3,6 млн гривень. Від ліцензування оптової торгівлі пальним до бюджетів сплачено 70 тис. грн; від ліцензування роздрібної торгівлі пальним – 88 тис. грн; від ліцензування зберігання пального – 216 тис. гривень.

З початку року, протягом трьох місяців, суб’єктам господарювання видано 1785 ліцензій, з них 1040 ліцензій – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями; 7 ліцензій – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – сидром та перрі (без додання спирту); 735 ліцензій – на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами та 3 ліцензії – на право роздрібної торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах. Видано 2 ліцензії на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту); 2 ліцензії – на право оптової торгівлі сидром та перрі (без додання спирту); 1 ліцензію – на право оптової торгівлі алкогольними напоями, виключно пивом для виробників пива з обсягом виробництва до 3000 гектолітрів на рік; 1 ліцензію – на право оптової торгівлі тютюновими виробами; 1 ліцензію – на право оптової торгівлі рідинами, що використовуються в електронних сигаретах.

Водночас підприємцям анульовано 184 ліцензії (118 на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та 64 на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами; 1 ліцензію – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – сидром та перрі (без додання спирту). З них анульовано 119 ліцензій за заявами суб’єктів господарювання; 61 ліцензія – у зв’язку з рішенням про скасування державної реєстрації суб’єкта господарювання; 2 ліцензії – на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами у зв’язку з порушенням вимог статті 15 3 цього Закону щодо продажу алкогольних напоїв, тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років або у не визначених для цього місцях; 1 ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами – у зв’язку з встановленням факту відсутності суб’єкта господарювання за місцезнаходженням та/або за місцезнаходженням провадження діяльності, які зазначені у виданій ліцензії. Анульовано 1 ліцензію на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями – сидром та перрі (без додання спирту). Анульовано 1 ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями – сидром та перрі (без додання спирту) та 1 ліцензію на право оптової торгівлі алкогольними напоями, крім сидру та перрі (без додання спирту).

Також за січень-березень 2024 року на Закарпатті підприємцям видано 7 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним; 57 ліцензій – на право зберігання пального; 4 ліцензії – на право оптової торгівлі пальним, за відсутності місць оптової торгівлі. Протягом вказаного періоду анульовано: 5 ліцензій на право роздрібної торгівлі пальним на підставі заяви СГ; 21 ліцензію на право зберігання пального на підставі заяв СГ; 6 ліцензій на право оптової торгівлі пальним (анулювання на підставі заяви СГ – 2; у зв’язку із встановленням факту відсутності суб’єкта господарювання за місцезнаходженням та/або за місцезнаходженням провадження діяльності, які зазначені у виданій ліцензії – 3; у зв’язку із порушення термінів звернення до органу ліцензування щодо зміни відомостей, зазначених у виданій суб’єкту господарювання ліцензії – 1).

Про це повідомляє ДПС у Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Будапешті відбулася угорсько-українська молодіжна конференція «NOVAdays»
15:51
Мережа будинків народних традицій організувала на Закарпатті методичне навчання вчителів народного танцю
15:23
Юні мукачівці були кращими на обласному турнірі з шахів
14:55
Відбувся святковий футбольний турнір серед мікрорайонів Ужгорода
14:42
Заняття з екології в межах урбан-руху «У міста є Я» у «Карітас-хабі»
13:12
Закарпатські гвардійці вдосконалюють свої навички на сучасному обладнанні
11:53
Закарпатські команди продемонстрували різні результати в аматорському чемпіонаті України
11:39
Товарообіг через зону діяльності Закарпатської митниці перевищив 60 мільярдів гривень
11:09
Закарпатські гірські рятувальники надали допомогу двом туристам
10:55
Під час пожежі на Мукачівщині евакуювали трьох людей та захистили їх житло
10:00
Всі новини