28799
14:46 1.042024

Закарпатська митниця: цьогорічні митні платежі зросли на понад 2 мільярди гривень

Економіка 1173

Робота Закарпатської митниці спрямована на забезпечення сприятливих умов для діяльності суб’єктів ЗЕД, залучення додаткових надходжень від митних платежів у бюджет, ефективне використання логістичних переваг на території Закарпаття, яке межує з чотирма країнами Євросоюзу, безперебійне функціонування всіх пунктів пропуску та прискорення митного оформлення товарів.

Тож, завдяки злагодженій роботі та співпраці з бізнесом, Закарпатська митниця щоденно забезпечує мільйонними надходженнями головну скарбницю держави від перерахувань митних зборів та платежів.

Так, за підсумками І-го кварталу 2024 року Закарпатська митниця скерувала до Держбюджету 4 млрд 945 млн грн митних платежів, зокрема: ввізне мито – майже 513 млн грн, акцизний податок –72,8 млн грн, ПДВ із ввезених товарів – 4,3 млрд грн.

У порівнянні з аналогічним періодом 2023 року, цьогорічні митні платежі зросли на 2 млрд 86 млн грн.

Закарпатська митниця вкотре наголошує, що підтримує чесний бізнес і максимально швидко здійснює митні процедури для експортерів та імпортерів. Нині успішно впроваджується режим спільного транзиту NCTS – нової комп’ютеризованої системи, яка дозволяє працювати за правилами переміщення товарів, що діють у багатьох країнах світу, в тому числі ЄС та ЄАВТ. Крім того, митні процедури виконуються автоматизованою системою митного оформлення в автоматичному режимі, тобто без участі посадових осіб митниці.

Серед основних інструментів підтримки великого бізнесу з боку митниці – запровадження системи авторизованих економічних операторів. Отримавши такий статус, підприємство має найвищий ступінь довіри від митниці. Відтак, отримує найбільше пільг і спрощень під час митних формальностей. Це, в свою чергу, суттєво вплине на підвищення здорової конкурентоспроможності вітчизняних підприємств на зовнішньому та внутрішньому ринках.

Про це повідомляє пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах