28525
12:41 9.012024

Закарпатська митниця: результати роботи з протидії контрабанді та митним правопорушенням у 2023 році

Економіка 1611

Боротьба з порушеннями митних правил, запобігання та протидія контрабанді, захист економічних інтересів України загалом – пріоритетні напрямки у діяльності Закарпатської митниці.

Підбиваючи підсумки роботи за 2023 рік, за фактами порушень митного законодавства закарпатські митники склали 1 333 протоколів, загальна сума яких перевищує мільярд гривень.

Найбільше правопорушень зафіксовано на в’їзд в Україну – 809 справ на 84 млн грн, на виїзд – 524 справи на 941 млн грн.

Левова частка протоколів, а це – 652 справи на суму 83,7 млн грн складено, де предметами правопорушень виступали транспортні засоби; 98 справ на 30,5 млн грн – промислові товари; 65 справ на 4,4 млн грн – продовольчі товари; 15 справ на суму 918,5 млн грн – валюта; 34 справи на суму 6,4 млн грн – тютюнові вироби.

Крім цього, закарпатські митники зафіксували 75 спроб незаконного переміщення наркотичних та психотропних речовин, у 37 випадках було виявлено зброю, боєприпаси та спецзасоби. Відтак, митниця направила до правоохоронних органів повідомлення про протиправні діяння, що містять ознаки злочину.

Найчастіше порушення митних правил зафіксовано на потужних пунктах пропуску – «Ужгород-Вишнє Нємецьке», що на кордоні зі Словаччиною, «Чоп-Захонь», що на межі з Угорщиною та «Дякове-Халмеу» – з Румунією.

Щодо видів правопорушень митного законодавства, до яких вдавалися громадяни, то найчастіше зафіксовано: порушення термінів доставки транспортних засобів до митниці призначення; недекларування товарів; перевищення строку тимчасового ввезення та вивезення товарів; переміщення прихованих від митного контролю товарів через кордон; неправомірне звільнення від сплати митних платежів та їх зменшення та інші.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах