28517
11:45 8.012024

В Україні зросла вартість «Пакунку малюка»

Економіка 1435

В Україні збільшилась вартість “Пакунку малюка”, а також перелік предметів для догляду за дитиною, які до нього входять. Про це повідомили у пресслужбі Мінсоцполітики.

Так, у зв’язку зі зростанням прожиткового мінімуму, вартість бебі-боксу також зросла до 7689 грн (раніше було 6 816 грн). Зазначається, що вартість “Пакунку малюка” становить три розміри прожиткового мінімуму для дітей віком до 6 років. У 2024 році цей прожитковий мінімум складає 2563 грн.

У бебі-боксі збільшили кількість або додали товари, які мають великий попит (багаторазові вологостійкі пелюшки, теплий одяг для немовлят), збільшили розмір пледа-ковдри для зручнішого використання і натомість зменшили кількість одягу найменшого розміру, з якого немовлята швидко виростають.

У міністерстві кажуть, що при визначенні комплектації бебі-боксу вони першочергово орієнтуються на якість товарів та на потреби більшості дітей.

Загалом склад “Пакунку малюка” мають переглядати кожні чотири роки. При його перегляді враховують експертну думку не тільки працівників Мінсоцполітики, а й фахівців інших міністерств, батьків, представників ЮНІСЕФ, а також дослідження у фокус-групах.

Довідка. “Пакунок малюка” — це одноразова допомога від держави сім’ям, у яких народилася дитина. До складу пакунка входять близько 80 найнеобхідніших речей та засобів для догляду за дитиною. Бебі-бокси запровадили у 2018 році, тоді це був пілотний проєкт уряду, ЮНІСЕФ та Управління ООН з обслуговування проєктів. З того часу видали близько 700 тисяч “Пакунків малюка”. Замість такої допомоги батьки також можуть обрати варіант отримання грошової компенсації.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах