28322
13:17 3.112023

На Закарпатті підписано грантові угоди гуманітарних проектів на півмільйона євро

Економіка 2377

У Берегові відбулося підписання грантових угод двох гуманітарних проектів. У рамках події Арон Сокач, голова Спільного Технічного Секретаріату під час зустрічі з головами Закарпатської облради та Романом Сарай та головою ОВА Віктором Микитою запевнив у подальшій підтримці прикордонних з Угорщиною регіонів України у галузі медицини, соцзахисту і не тільки.

Угоди підписали Балінт Габор, заступник директора Угорської екуменічної служби та Макук Янош, голова Мальтійської служби допомоги.

У ході зустрічі Роман Сарай подякував за потрібну і актуальну допомогу , яку було організовано у стислі терміни. Він також повідомив, що облрада готує спільні проекти у рамах Програм Interreg NEXT.

Цього разу ідеться про 500 000 євро, які виділено на 2 гуманітарні проекти із залишків бюджету програми Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна 2014–2020.

Кошти виділили без конкурсу, через пряме присудження.

Грантові угоди підписано між Спільним технічним секретаріатом програми у особі Аарона Сокача та головними партнерами проекту.

Перший проект має назву ,,Краще майбутнє” за участю Мальтійської благодійної організації Берегівщини та Угорської благодійної служби Мальтійського ордену (Угорщина).

Його бюджет: 277 527,72 євро.

Проект націлений на наступні сфери: терапія дітям з особливими потребами, допомога молоді, постраждалої від війни, гуманітарна продовольча допомога.

У другому проекті партнерами є Угорська екуменічна служба, Закарпатський центр розвитку та консультацій Едванс, ГО Соціальний центр ЕТАЛОН (Івано–Франківська область, Україна).

Бюджет проекту 277 777,62 євро

У рамках цього гуманітарного проекту закарпатським партнером планується: придбання продуктів харчування та засобів гігєни для 1500осіб із числа ВПО , придбання паливних брикетів для 400 домогосподарств на зимовий період та придбання для 3 лікарень (в Берегово, Рахові та Мукачево) медичного обладнання для дітей та дорослих згідно потреб лікарень.

Довідково

В рамках програми прикордонного співробітництва ,,Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна” 2014 – 2020 рр. у партнерстві із угорськими інституціями впроваджуються 66 проєктів, у тому числі: 2 великомасштабні інфраструктурні проекти загальною сумою для Закарпатської області близько 6 млн. євро

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах