28306
13:59 31.102023

Закарпатські пенсійники підбили підсумки роботи за 9 місяців

Економіка 1937

31 жовтня відбулось засідання колегії при начальнику Головного управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області під головуванням Анастасії Пентек, начальника Головного управління. Засідання проведено в режимі Zoom.

Учасниками засідання було розглянуто підсумки роботи Фонду в області за 9 місяців 2023 року щодо виконання бюджету, реалізації державної політики з питань пенсійного забезпечення, призначення субсидій та пільг і страхових виплат.

Перший заступник начальника Головного управління Наталія Кіш, яка доповідала з даного питання, відмітила, що протягом звітного періоду до бюджету Фонду в області з усіх джерел фінансування надійшло 10,2 млрд грн, або на 23,4% більше, ніж за 9 місяців минулого року. За рахунок цих коштів своєчасно та в повному обсязі здійснено виплату пенсій та грошової допомоги 252,9 тисячам пенсіонерів. На пенсійні виплати в регіоні за цей період спрямовано 9,9 млрд гривень.

Загалом, як було зазначено, станом на 1 жовтня в Головному управлінні перебуває на обліку 254,7 тис. пенсіонерів. Після проведених цьогоріч трьох масових перерахунків середній розмір пенсій в області станом на 1 жовтня склав 4230,56 гривень, що на 542,32 гривні більше, ніж на початок року.

Детально проаналізувала доповідачка і виконання Головним управлінням функцій із призначення, нарахування та виплати житлових субсидій та пільг. Так, у звітному періоді прийнято 28 тис. заяв на призначення та перерахунок субсидій і пільг (з них – 16,3 тис. заяв щодо субсидій, 11,7 тис. – щодо пільг). Призначено/перераховано 18,8 тис. субсидій та 8,6 тис. пільг. Станом на 1 жовтня в області нараховується 13,8 тис. домогосподарств – отримувачів субсидій та 28,5 тис. осіб – отримувачів пільг. Видатки на виплату житлових субсидій та пільг у січні-вересні склали 419,2 млн гривень.

Щодо виконання функцій з адміністрування страхових виплат у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, то з початку року Головним управлінням опрацьовано 28,2 тис. заяв-розрахунків у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності на загальну суму 443 млн грн (з них 289,9 млн грн – на допомогу по тимчасовій втраті працездатності, 123,1 млн грн – на допомогу по вагітності і пологах). На фінансування цих видатків за 9 місяців спрямовано 314,9 млн гривень.

Також під час колегії було проаналізовано стан погашення заборгованості із платежів до Пенсійного фонду, який наразі становить 73,2 млн грн, організацію правової та контрольно-перевірочної роботи, питання якісного обслуговування громадян, підведено підсумки роботи відділу внутрішнього аудиту.

Підсумовуючи свій виступ, Наталія Кіш зазначила, що перед пенсійниками Закарпаття стоїть ще багато задач: це і своєчасне надання повного спектру соціальних послуг громадянам, і забезпечення високих стандартів обслуговування й не менш важливе завдання – донесення до громадян інформації щодо можливості дистанційних способів звернення до Пенсійного фонду України. Тож закликала усі структурні підрозділи до чіткої взаємодії і належного виконання поставлених завдань.

З питань порядку денного прийнято відповідні проєкти наказів.

На завершення засідання колегії голова колегії Анастасія Пентек проаналізувала Рейтинг показників роботи територіальних управлінь за вересень 2023 року і закликала всіх відповідально ставитися до своїх обов’язків з тим, щоб до кінця року виконати планові завдання, поставлені Пенсійним фондом України перед Головним управлінням.

Про це інформує Головне управління Пенсійного фонду України в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На ужгородських «тротуарах» діти ламають ноги. Фото
21:40
Cімейне свято велоспорту та здорового відпочинку для дітей та молоді „ВЕЛО-ЛІДЕР” вже традиційно відбудеться 11 травня 2024 року в Боздошському парку Ужгорода
19:28
«Запобігти. Врятувати. Допомогти» відбулась на території трьох районів краю. Фото
15:47
60 тисяч працюючих закарпатців мають оцифровані трудові книжки
14:33
Фінансування пенсійних виплат, житлових субсидій і пільг за квітень жителям Закарпатської області завершено
13:35
У Патрульній поліції Закарпатської області створять новий відділ
12:41
На Хустщині для старшокласників організували триденні польові збори. Фото
11:34
Українці можуть оформити пенсію онлайн
11:02
На Закарпатті обговорили фінансово-економічну ситуацію в області. Відео
10:28
8 000 євро за «квиток зеленим маршрутом». Прикордонники викрили організатора незаконної схеми
10:25
Всі новини