28121
13:32 26.082023

Група компаній Tolk долучилася до проєкту оздоровлення дітей з числа ВПО, якіживуть на Закарпатті

Економіка 1675

Посмішка, гарні враження, хороші спогади кожної дитини – безцінні. Особливо тих дітей, яким довелося на власні очі побачити найстрашніше на світі – війну. Саме тому численні організації, волонтери, підприємства докладають значних зусиль, щоб створити для дітей якісний відпочинок та оздоровлення. До одного з таких проєктів сьогодні долучилася і Група компаній Tolk, яка з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну втілює численні соціальні ініціативи.

24 серпня 2023 року у відпочинковому комплексі «Золота гора» поблизу Ужгорода розпочалася чергова сесія відпочинку для дітей із числа ВПО. Серед них і дев’ять хлопців та дівчат, котрі через вторгнення росії в Україну разом зі своїми родинами вимушено покинули домівки та знайшли прихисток на базі Нижньобистрівської гімназії у Хустському районі. Цими родинами впродовж тривалого часу опікується Благодійний фонд «Майбутнє – дітям», який постійно залучає різноманітні організації, волонтерів, підприємства для підтримки родин.

Одним із таких партнерів стала міжнародна гуманітарна організація Sign of Hope (Hoffnungszeichen), яка й відгукнулася на прохання Благодійного фонду “Майбутнє – дітям” про відпочинок дітей. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну місія Sign of Hope за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини (GFFO) надала різноманітну допомогу понад 40 000 людей.

До організації відпочинку дітей долучилася Група компаній Tolk, яка постійно підтримує як Нижньобистрівську гімназію, так і родини внутрішньо переміщених осіб, що живуть на Хустщині, та Центр соціальної підтримки дітей та сімей «Домашнє тепло» Горінчівської громади Закарпаття. Група компаній Tolk та Благодійний фонд «Майбутнє – дітям» напередодні нового навчального року облаштували комп’ютерний клас для дітей переселенців, допомогли в облаштуванні житлових кімнат у Центрі. Відтак Група виступила з ініціативою про виділення коштів на підтримку діяльності Фонду з кожного рахунку, сплаченого непобутовими споживачами Групи.

«Група Tolk ще з 2021-го року системно опікується родинами, котрі потрапляють у складні життєві обставини, – розповіла генеральний директор «Толк Україна» Ірина Береснєва. – Відразу, коли до нас звернулися наші партнери з Благодійного фонду «Майбутнє – дітям», ми відгукнулися без вагань та роздумів, бо всі ми насамперед батьки, а діти – це наше світле і мирне майбутнє та саме святе для кожної родини. Тому всі подібні проєкти – наша соціальна позиція, і вони, безумовно, триватимуть і будуть підтримані нами».

Упродовж тижня на дітей в таборі очікує насичена програма, каже координаторка ужгородського табору British Camp, який приймає дітей, Катерина Бородіна: “У нас в програмі і фізичні активності, і творчі зустрічі, і багато тренінгів з психологами, які допомагатимуть будувати дружні стосунки між собою. Ми хочемо, щоб у дітей залишилися найкращі враження про літо”.  

Загалом у таборі поблизу Ужгорода відпочиватимуть півсотні дітей з прифронтових регіонів України та з міст, які зазнали окупації, обстрілів чи руйнування.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах