28072
16:15 15.082023

Майже на пів мільйона гривень оштрафовано ФОПи за вчинення змови на 9 закупівлях продуктів харчування для шкіл Закарпаття

Економіка 1525

Адміністративна колегія Західного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України встановила наявність змови між фізичною особою – підприємцем Морозом Юрієм Васильовичем та фізичною особою-підприємцем Голенею Юрієм Антоновичем під час їхньої підготовки та участі у дев’яти закупівлях продуктів харчування, що проводились Управлінням освіти, релігій та у справах національностей виконавчого комітету Хустської міської ради Закарпатської області у 2017 – 2020 роках.

Відділення з’ясувало, що ФОП Мороз Ю.В. та ФОП Голеня Ю.А. під час підготовки та участі у торгах, всупереч Закону України «Про публічні закупівлі», узгоджували свої дії. Про це свідчать, зокрема, спільні ІР – адреси та використання спільного номеру телефону, схожі дії під час подання тендерних пропозицій тощо.

У зв’язку з цими та іншими виявленими фактами, Адміністративна колегія Західного МТВ 10 серпня 2023 року визнала дії ФОП Мороз Ю.В. та ФОП Голеня Ю.А. порушеннями законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що призвели до спотворення результатів торгів.

За змову на ФОП Мороз Ю.В. накладено штрафи у сукупному розмірі 27 000 грн., а на ФОП Голеня Ю.А. – 450 000 грн.

Згідно з Законом України «Про публічні закупівлі», підставою для відмови в участі у процедурі закупівлі є той факт, що суб’єкт господарювання (учасник) протягом останніх трьох років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів тендерів.

Про це повідомляє Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах