28039
14:19 9.082023

Цьогоріч Закарпатська митниця видала понад 6 тисяч сертифікатів EUR.1

Економіка 1802

Найчастіше експортери зверталися за отриманням сертифікатів EUR.1 на сільськогосподарську продукцію (зернові продукти), готові вироби, виготовлені з давальницької сировини (продукція машинобудівної, автомобільної, швейної галузь та хімічної галузей), продовольчі консервовані товари, рослинна продукція, вирощена на території України, промислові товари та вироби з деревини.

Тож, за 7 місяців 2023 року Закарпатська митниця видала суб’єктам зовнішньоекономічної діяльності 6429 сертифікатів форми EUR.1 та EUR-MED на товари, що експортувалися до країн Європейського Союзу, ЄАВТ, Великобританії та Північної Македонії. Торік за аналогічний період видано 5342 сертифікати.

Найбільше сертифікатів оформлено до таких країн: Угорщини, Італії, Словаччини, Румунії, Німеччини, Чехії, Польщі та Австрії.

Також країнами-партнерами вітчизняних експортерів товарів є: Болгарія, Греція, Литва, Латвія, Нідерланди, Польща, Великобританія, Німеччина, Швейцарія, Фінляндія, Данія, Бельгія, Франція та Словенія.

Послугами оформлення сертифікатів EUR.1 та EUR-MED на експорт продукції цьогоріч скористалися 423 суб’єкти ЗЕД.

Крім того, в зоні діяльності Закарпатської митниці зареєстровано 17 експортерів, що отримали статус уповноваженого експортера з правом самостійно декларувати преференційне походження власної продукції у 27 товарних позиціях згідно УКТ ЗЕД, якими за січень-липень п.р. оформлено майже 1 тисячу експортних поставок продукції до країн Євросоюзу.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах