27377
15:10 2.032023

Закарпаття отримає мільйон корун на ремонт даху амбулаторії Синевирської ТГ

Економіка 5553

Про це повідомив голова Закарпатської облради за результатами домовленостей під час візиту до Пардубецького краю Чеської Республіки.

Він також зауважив, що цей край надав області найбільшу кількість гуманітарної допомоги за минулий рік. Це 33 вантажних автомобілів загальною вагою понад 10 тонн. Особисто гетьман Мартін Нетоліцький багато разів приїжджав в Україну. Його команда підтримала наших переселенців речами першої необхідності та продуктами харчування. Військовим надіслано медикаменти, обладнання для переливання крові в польових умовах, апарати штучної вентиляції легенів.

При цьому партнери не зупинили фінансування спільних поточних проєктів.

«Торік ми отримали 1,5 млн. корун на ліфт для поранених у обласному госпіталі ветеранів.

У 2023-му продовжуємо співпрацю. Обговорили це під час нинішнього візиту до Пардубіце. Один із проєктів на суму 1 млн. корун – заміна даху в амбулаторії Синевірської ТГ.

Попередньо у 2021 році були профінансовані роботи з реконструкції пожежної станції у с. Дубове, частковий ремонт подвір’я і даху у церкві святого Духа у с. Колочава.

Пардубіцький край продовжує підтримувати українців. На сьогодні регіональний центр реєструє 30 біженців протягом доби.

Також чеські партнери підтримують наш європейський курс. Вони допомагають не допустити своїх помилок під час запровадження реформ і консультують у багатьох питання.

Дякуємо Мартіну Нетоліцькому, його команді і всім громадянам за дієву допомогу. З такими друзями ми переможемо і продовжимо товаришувати в майбутньому після вступу в ЄС», — резюмував зустріч Володимир Чубірко.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах