27296
12:55 9.022023

15 учнів мистецьких шкіл Мукачівської громади отримують по 3 тисячі стипендії

Економіка 4073

З нового навчального року кількість стипендіатів збільшать до 20 талановитих вихованців. З трьох до п‘яти тисяч гривень збільшено розмір премії Мукачівської міської ради для вчителів за ініціативу і творчість у галузі культури.

Для стимулювання випускників мистецьких шкіл вступати до вищих навчальних закладів їм планують виплачувати щомісячну стипендію у розмірі 2 тисячі гривень. Наразі розробляється положення про процедуру призначення стипендії.

Вчора з керівниками закладів культури та мистецтв було проведено виробничу нараду.

Керівники закладів були проінформовані про виділені кошти з бюджету громади для створення умов розвитку галузі культури на 2023 рік – майже 60 млн.грн. передбачені на забезпечення функціонування закладів культури і мистецтв та виплати заробітної плати їх працівникам.

Зокрема Програмою розвитку культури і мистецтв на 2023-2025 роки передбачено збільшення удвічі розміру щомісячних стипендій для обдарованих і талановитих дітей.

За рішенням виконавчого комітету Здобувачі мистецької освіти на період дії воєнного стану за навчання не сплачують.

Під час зустрічі обговорили питання щодо матеріально-технічної бази закладів культури та проведення нагальних поточних ремонтів, виконання поточних планів та надання звітності у чітко визначені терміни.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах