27008
14:57 16.122022

На центральній вулиці Берегова з’явилися живі ялинки

Економіка 13947

Лісові красуні завезли в місто над Верке з Міжгірщини. Всі вони мають відповідні чіпси, а отже зрубані не браконьєрськими засобами.

Вартують деревцята від 100 до 1000 гривень, залежно від розміру. Звичайно, найдорожі сріблясті, коштують вони 800-1200 гривень.

“Ціни в порівнянні з попередніми роками майже не змінилися,- каже Карпатському об’єктиву Славко, реалізатор продукції. – Розуміємо, що люди нині у фінансовій та економічній скруті, тому вартість на ялинки не піднімали”.

Попит на лісові деревцята поки-що не великий, хоча угорське населення вже примірюється до ошатних ялиць – на порозі католицьке Різдво. Дві молоді дівчата вибрали собі двометрову красуню і Василь, помічник Славка, доставив її до сусіднього двора. Сорокалітній чоловік теж радиться з донькою, яку ялинку вибрати. Наймолодший із продавців Іван пропонує прохожим штучні невеличкі ялиці по 50-60 гривнів штука.

Це – не єдина локаціяіз продажу лісових красунь. Жваво рекламує свій товар молодиця біля міського Будинку культури та дозвілля. Двоє чоловіків, більше всього найнятих, розгорнули торговище навпроти продуктового маркету “Амбар”.

“Гадаю, що після 20 грудня продавців буде значно більше,- ділиться з нашим виданням Ярослав.- Сьогодні лише перший день, що розпочали реалізацію”.

Разом з деревцятами можна купити й підставки під них. Коштують від 80 до 150-400 гривень. Розпочалася також торгівля новорічними прикрасами. Правда, майже не має гірлянд, що працюють на електроенергії. Їх замінили кольорові світильники на батарейках.

Війна війною, а свята все таки хочеться. А який Новий рік без запашної лісової красуні.

Микола ГОРВАТ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах