26885
10:37 24.112022

Закарпатська митниця оформила 1447 авто за останні 5 місяців

Економіка 3356

На Закарпаття ввезено 1447 автівок для розмитнення, а Держбюджет отримав майже 150 млн грн від повної сплати митних платежів.

За 5 останніх місяців п.р. (відколи на законодавчому рівні було відмінено пільгове розмитнення автівок – з 01.07.2022р) закарпатські митники оформили 1447 одиниць автотранспорту (легкові та вантажні автомобілі), придбаних громадянами за кордоном.

Відтак, до Держбюджету України скеровано 148,5 млн грн, перерахованих з повною сплатою митних платежів.Нагадаємо, що з 1 липня діє Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо перегляду окремих пільг з оподаткування».

Відповідно до нього, імпорт товарів, що ввозиться фізичними особами-підприємцями та юридичними особами, незалежно від системи оподаткування, обкладається ввізним митом.

А «спрощенці» І-ІІІ групи, які не є платниками ПДВ, знову мають ввозити товари зі сплатою податку на додану вартість. Ці платежі повернули і на імпорт окремих транспортних засобів, котрі до цього ввозились громадянами на пільгових умовах.

Про це інформує пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах