26574
16:48 22.092022

На базі Закарпатської митниці посадовці з різних митниць України пройшли важливий курс навчання за американським досвідом

Економіка 3028

У рамках кількаденного навчального курсу Програми з експортного контролю та безпеки кордонів (EXBS) Державного Департаменту США, який проходив на базі Закарпатської митниці (18-23.09.2022), для представників митних органів України відбувся семінар на тему «Виявлення загроз на основі аналізу поведінки та Методи проведення огляду автомобільного транспорту».

️ Програма EXBS співпрацює з Урядом та Держмитслужбою України, надає технічну допомогу ддя розвитку та посилення національної системи експортного контролю, недопущення розповсюдження зброї масового ураження та пов’язаних з нею товарів.

️ Мета Програми – реалізація важливої місії з забезпечення безпеки кордонів, здійснення контролю за переміщенням товарів, в тому числі, що підлягають державному експортному контролю, виявлення та недопущення переміщення заборонених товарів.

 У рамках зусиль з посилення спроможності митних органів України з виявлення та недопущення незаконних переміщень товарів, 18 посадовців з Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Вінницької та Одеської митниць Держмитслужби, в т.ч. з управління протидії контрабанді наркотиків та зброї, пройшли 4-денний навчальний курс за Програмою EXBS.

️ Навчання було зосереджено на формуванні навичок, необхідних для визначення ризиків в польових умовах. Зокрема, спостереження, аналізу поведінки, розуміння вербальних та невербальних індикаторів загроз, проведення опитування, здійснення огляду автотранспорту з метою виявлення ризиків потенційної незаконної діяльності.

 У ході семінару фахівці також наголошували, що в теперішніх умовах війни особливої важливості набуває здійснення контролю за переміщенням зброї і недопущення її нелегального переміщення.

️ Для наглядного прикладу слухачам семінару продемонстрували роботу інспекторів Закарпатської митниці на митному посту «Ужгород-автомобільний», що на кордоні зі Словаччиною. Зокрема, які спеціальні техзасоби митного контролю використовують пошуківці під час огляду автотранспорту та як виявляють місця приховування товарів, в т.ч. у вантажівках і пасажирських автобусах. До яких різних методів приховування вдаються порушники митного законодавства, аби перемістити у незаконний спосіб товар у різних сховищах та тайниках.

  Насамкінець профільного навчання слухачі отримали відповідні сертифікати, а головне – здобули навички з аналізу ризиків та огляду автотранспорту в польових умовах, які стануть в подальшій роботі важливим елементом зі здійснення ефективного митного контролю, інформує Пресслужба Закарпатської митниці.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Фінішували змагання з гандболу в Дитячій лізі Закарпаття серед гравців 2010–2011 років народження
16:35
День відкритих дверей відбувся у Хустській спеціальній школі
16:20
З 6 по 11 травня у ЦНАП надали 793 адміністративні послуги
16:04
В Ужгороді стартував IV етап всеукраїнської шкільної ліги «Пліч-о-пліч»
15:46
У Великоберезькому будинку-музеї відновлювали народні традиції до свята Трійці
14:54
На Закарпатті затримано зловмисника, який при перевірці документів стріляв та поранив працівника поліції
14:41
У Перечині відзначили День вишиванки: дитячий флешмоб, етнофотозона та виставка музейних експонатів
14:25
Замок «Паланок» оприлюднив програму до Дня музеїв
14:08
Закарпатські аудитори виявили порушення в закупівлі насосів для медзакладу на 12,6 млн грн
13:40
З Ужгорода до столиці: Закарпаття відкрило Всеукраїнський ветеранський велопробіг
13:26
Всі новини