26564
12:35 22.092022

В Ужгороді говорили про фінансову грамотність та кібербезпеку

Економіка 16274

Дія.Бізнес, UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Mastercard розпочинають освітню програму «Фінансист» – серію освітніх лекцій онлайн та офлайн – у центрах Дія.Бізнес.

Експерти з різних сфер розповідатимуть про управління фінансами, тенденції розвитку українського підприємництва, технологічні рішення, маркетинг-стратегії. Лекції безкоштовні – послухати їх зможуть всі охочі.

Перша лекція на Закарпатті відбулася у четвер, 22 вересня, у головному корпусі Ужгородського національного університету (БАМ), де власне і знаходиться офлайн-центр підтримки підприємців Дія.Бізнес.

– Сьогодні у нас старт тристоронньої співпраці: Дія.Бізнес, UKRSIBBANK BNP Paribas Group та Mastercard у проєкті «Фінансист». Основна його ідея, щоб ми навчали наших підприємців фінансової грамотності, розповідали їм про фінансові інструменти, про те, як можна грамотно керувати своїми фінансами. Для цього ми будемо проводити ряд тренінгів та майстер-класів. Також буде консалтингова зона, де представники банку будуть розповідати про фінансові інструменти, ділитися з підприємцями практичними кейсами, – розповіла керівниця центру Дія.Бізнес в Ужгороді Олеся Кайнер.

Спеціальний гість першої лекції – Олександр Карпов, директор Української міжбанківської асоціації членів платіжних систем ЄМА, який виступив з лекцією на тему «Як підприємцю захистити свій бізнес завдяки ефективній кібербезпеці».

– Ця лекція розрахована, як для фізичних осіб-підприємців, так і для всіх взагалі. Під час неї я постараюся пояснити, що можна робити, а що не варто. Як підприємцям забезпечити свою безпеку під час платіжних операцій, які платіжні інструменти безпечні та як їх налаштувати. Також я надам рекомендації, що робити, якщо ви якимось чином позбавилися грошей, – поінформував Олександр Карпов.

Заради розвитку та підтримки українських підприємців мережа центрів Дія.Бізнес разом з UKRSIBBANK та Mastercard акумулювали свої зусилля, щоб покращити фінансову грамотність малого та середнього бізнесу через серію освітніх подій за участі партнерів і надати ширший доступ до консультаційного супроводу з питань функціонування банківського сектору під час війни.

– Центри Дія.Бізнес отримували багато запитів від підприємців, щодо фінансової грамотності. Щоб задовольнити ці запити, ми разом із Мінцифрою та Mastercard започаткували цей проект у рамках якого на базі офісу Дія.Бізнес співробітники UKRSIBBANK будуть надавати безкоштовно професійну допомогу з питань фінансів та все, що з цим пов’язано, – зауважив Андрій Кашперук, заступник Голови Правління з питань роздрібного бізнесу UKRSIBBANK BNP Paribas Group.

Дія.Бізнес – національний проєкт із розвитку підприємництва та експорту, який був ініційований Міністерством цифрової трансформації України в лютому 2020 року. Проєкт має дві складові — онлайн-портал Дія.Бізнес у форматі one-stop shop, на якому можна знайти всю необхідну інформацію для заснування та розвитку власної справи та офлайн-мережу центрів підтримки підприємців Дія.Бізнес. Проєкт Дія.Бізнес реалізується Офісом з розвитку підприємництва та експорту спільно з Міністерством цифрової трансформації України.

Христина БІКЛЯН

Відео Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах