26130
13:14 26.072022

На Закарпатті триває перевірка цін на пальне

Економіка 2245

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області проводять постійний моніторинг цін на пальне на автозаправних станціях області.

На виконання доручення Прем’єр-міністра України від 08.06.22р. №11381/0/1-22 фахівцями ГУ Держпродспоживслужби в Закарпатській області проведено 16 позапланових заходів державного контролю (нагляду) з питань дотримання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованим цін суб’єктами господарювання на роздрібному ринку пального та 1784 обстеження АЗС області.

За результатами проведених заходів контролю за дотриманням суб’єктами господарювання вимог законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні державних регульованих цін прийнято 6 рішень про застосування адміністративно-господарських санкцій на загальну суму 59 602,66 грн., 3 посадові особи притягнуто до адміністративної відповідальності на загальну суму штрафів, накладених на посадових осіб – 7650,00 грн.

Зазначаємо, що Постановою Кабінетом Міністрів України від 17.05.22р № 597 скасовано державне регулювання цін на бензин та дизельне паливо. При цьому суб’єкти господарювання, як і раніше, зобов’язані завчасно декларувати ціни у разі їх підвищення.

Головне управління Держпродспоживслужби закликає представників бізнесу дотримуватися вимог чинного законодавства при формуванні, встановленні та застосуванні цін на пальне у зв’язку з коливаннями на валютному ринку, задля уникнення критичної ситуації на роздрібному ринку пального, надмірного тиску на бізнес та мінімізації негативних наслідків, зокрема, створення штучного дефіциту пального або припинення господарської діяльності.

Наголошуємо на неприпустимості необґрунтованого завищення цін в умовах воєнного стану. До суб’єктів господарювання, які допускають зазначені порушення, застосовуються адміністративно-господарські санкції відповідно до статті 20 Закону «Про ціни і ціноутворення».

Про це інформує Головне управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті відкрили меморіальну дошку на честь полеглого Героя Руслана Гребенюка
17:15
«Земля радіє сонцю»: у ПАДІЮНі відбулося свято весни
17:00
В Ужгороді віддали шану загиблому захиснику – солдату, стрільцю-помічнику гранатометника Івану Бенці
16:47
Віцепрезидент АсМАП про затримання та мобілізацію водіїв вантажівок: працюємо над вирішенням питання з ОВА
16:35
У Малому Березному сталася автотроща
16:11
Пенсійники Закарпаття підсумували роботу за перший квартал поточного року
16:00
На Хустщині мешканець селища викинув тушки тварин
15:41
В Ужгороді провели традиційний шаховий турнір
15:29
Поліція Міжгір’я завершила розслідування за фактом убивства собаки у Пилипці: обвинувачений постане перед судом
15:18
Мільйон гривень збитків бюджету: за матеріалами Бюро економічної безпеки на Закарпатті судитимуть підприємця
15:08
Всі новини